A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Koronavírus: már el is kezdték átalakítani Budapest új karanténkórházát

Március 15-i hatállyal költözik a Semmelweis Egyetem III. sz. Belgyógyászati Klinika a Kútvölgyi Kórházból – közölte a Semmelweis Egyetem.

Mint írják a közleményben, a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) március 9-i határozata alapján a tervezettnél korábban, 2020. március 15-i hatállyal költözik új helyszínre – a Semmelweis Egyetem Belső Klinikai Tömbjébe – a belgyógyászati klinika. Az NNK az Észak-Közép-budai Centrum Új Szent János Kórház és Szakrendelő Kútvölgyi úti telephelyének fekvőbeteg-ellátó tömbjét járványügyi célra jelölte ki.

A kormány ma veszélyhelyzetet rendelt el az országban a járvány miatt: beutazási tilalom több országból, a szlovén és osztrák schengeni határon a határellenőrzés visszaállítása, az egyetemek bezárása, valamint a hatósági karantén elrendelésének lehetősége.

Mint az a képeken is látható, a Semmelweis Egyetem Kútvölgyi Klinikai tömbjét a bejelentés után azonnal elkezdték átalakítani egy a fertőzöttek befogadására alkalmas épületté, arra az esetre, ha a fertőzés tömegessé válna Magyarországon.

További hírek:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések