Hirdessen itt

Már tízre emelkedett a koronavírusos megbetegedések száma Szlovákiában

Tízre emelkedett Szlovákiában az új típusú koronavírussal diagnosztizált emberek száma - jelentette be a szlovák kormány szerdai ülése után Peter Pellegrini miniszterelnök, aki emellett jelezte, hogy kabinetje a rendkívüli helyzet kihirdetésére készül.

Pellegrini elmondta: a rendkívüli helyzet kihirdetése nem jár majd a lakosságot érintő utazási korlátozásokkal, sokkal inkább arról szól, hogy alapot adjon az állam számára a helyzet kezeléséhez szükséges készletek biztosítására

Három új esettel tízre emelkedett azoknak a száma szerdán, akiknél már kimutatták a Covid-19 vírusfertőzést. A betegséggel újonnan diagnosztizált személyek - két nő, valamint egy férfi - azzal a négytagú szlovák családdal voltak érintkezésben, akiket már több napja koronavírus-fertőzés gyanúja miatt tartanak karanténban az ausztriai Köpcsényben (Kittsee) lévő nyaralójukban, Pozsony közvetlen közelében.

Közben a vírus terjedésével összefüggésben országszerte számos újabb oktatási és nevelési intézményben rendeltek el kényszerszünetet, sok kulturális, sport- és más intézmény időlegesen már korábban bezárt, s folyamatosan csatlakoznak hozzájuk újabbak. A kulturális, sport és egyéb jellegű tömegrendezvények megtartását már a hét elején megtiltották, egy pozsonyi intézkedés szerint keddtől már a temetéseken is csak a legközelebbi hozzátartozók vehetnek részt. A kórházakban, a büntetés-végrehajtási és a szociális intézményekben már több mint egy hete látogatási tilalom van érvényben. Az Olaszországból, Kínából, Dél-Koreából vagy Iránból hazatérőknek pedig 14 napos karanténnal kell számolniuk. Az ország nemzetközi repülőterein egyébként már több mint egy hete egészségügyi ellenőrzésnek vetnek alá minden utast. Szlovákiában az első koronavírus-fertőzést múlt hét pénteken, egy Pozsony környéki településen élő 52 éves férfinál mutatták ki, őt és két családtagját jelenleg a Pozsony Kramárei egyetemi kórházban kezelik.

További hírek:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések