A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Egyetlen megyeszékhelyen sem lesz ünnepség a koronavírus-veszély miatt

Egerben és Szekszárdon is úgy döntöttek, hogy nem tartják meg vasárnap a március 15-i megemlékezéseket, így egyetlen megyeszékhelyen vagy megyei jogú városban sem lesz központi ünnepség - jelentette az MTI.

Korábban Békéscsabán, Debrecenben, Érden, Győrben, Hódmezővásárhelyen, Kaposváron, Kecskeméten, Miskolcon, Nagykanizsán, Nyíregyházán, Pécsen, Salgótarjánban, Sopronban, Szegeden, Székesfehérváron, Szolnokon, Szombathelyen, Tatabányán, Veszprémben és Zalaegerszegen is bejelentették, hogy elmaradnak a március 15-i városi megemlékezések.

A távirati irodának Szalay Andrea, Eger polgármesteri hivatalának sajtófőnöke azt mondta: a városháza a lakosság biztonságáért, a koronavírus-fertőzés terjedésének megakadályozásáért hozta meg döntését.

Szekszárdon a helyi operatív törzs döntött úgy, hogy a város lakosságának védelmében elmarad a műsor. A város hivatala hozzátette, hogy a Babits Mihály Általános Iskola diákjainak ünnepi műsorát felvételről vasárnap délelőtt 10 órakor a Babits Mihály Kulturális Központjának közösségi oldalán lehet megnézni.

Az operatív törzs ajánlásának megfelelően azt már a múlt héten bejelentették, hogy a fővárosban is elmarad a központi ünnepély, így Orbán Viktor miniszterelnök sem tartja meg szokásos beszédét a Múzeumkertben.

További hírek:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések