A tejszínes brokkolikrémleves elronthatatlan, ronda őszi időben igazi test- és lélekmelegítő.
Az egyszerű brokkolikrémlevest a tejszín és a sajt igazán ínycsiklandóvá teszi. Ebből az is szívesen kanalazgat, aki nem rajong különösebben a brokkoliért. Levesbetétnek pirított kenyérkockát adj hozzá. Ez a recept alak- és pénztárcabarát.
Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg brokkoli
10 dkg sajt
2 szál sárgarépa
1,6 dl főzőtejszín
1 lilahagyma
1 húsleveskocka
2 dkg vaj
csipet só
késhegynyi őrölt bors
késhegynyi őrölt szerecsendió
Elkészítés:
A brokkolit mosd meg, és szedd rózsáira. A répát hámozd meg, karikázd fel vékonyan, a lilahagymát pucold meg és kockázd apróra. A vajat olvaszd fel, majd pirítsd rajta üvegesre a hagymát. Add hozzá a répát, a brokkolit, és öntsd fel annyi vízzel vagy húslével, amennyi ellepi. Morzsold bele a húsleveskockát is, és főzd körülbelül 15 percig.
Amikor megpuhulnak a zöldségek, öntsd hozzá a tejszínt, fűszerezd borssal, szerecsendióval, sóval, és turmixold össze. Szükség esetén hígíthatod még kevés vízzel. Tedd vissza a tűzhelyre, és ismét forrald fel, majd reszeld bele a sajtot. Ha elolvad, le is veheted a tűzről.
- Sütőtökös gerslirizottó, az ősz legkülönlegesebb körete - Kecskesajttal az igazi
- Csirkemellsonka házilag, finom zöldfűszerekkel - Ha a gyors változatot keresed
- Álomfinom fehércsokis torta alaprecept - Sokéves fejlesztésem eredménye
- Gombás szelet, ami jobb, mint egy pörkölt
- A tökéletes francia hagymaleves - Édesapám így készíti
0 Megjegyzések