A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Sajtos, tejszínes brokkolikrémleves - Ha fogyózol is megeheted

A tejszínes brokkolikrémleves elronthatatlan, ronda őszi időben igazi test- és lélekmelegítő.
Az egyszerű brokkolikrémlevest a tejszín és a sajt igazán ínycsiklandóvá teszi. Ebből az is szívesen kanalazgat, aki nem rajong különösebben a brokkoliért. Levesbetétnek pirított kenyérkockát adj hozzá. Ez a recept alak- és pénztárcabarát.

Hozzávalók 4 személyre:

50 dkg brokkoli 
10 dkg sajt 
2 szál sárgarépa 
1,6 dl főzőtejszín 
1 lilahagyma 
1 húsleveskocka 
2 dkg vaj 
csipet só 
késhegynyi őrölt bors 
késhegynyi őrölt szerecsendió

Elkészítés:

A brokkolit mosd meg, és szedd rózsáira. A répát hámozd meg, karikázd fel vékonyan, a lilahagymát pucold meg és kockázd apróra. A vajat olvaszd fel, majd pirítsd rajta üvegesre a hagymát. Add hozzá a répát, a brokkolit, és öntsd fel annyi vízzel vagy húslével, amennyi ellepi. Morzsold bele a húsleveskockát is, és főzd körülbelül 15 percig.

Amikor megpuhulnak a zöldségek, öntsd hozzá a tejszínt, fűszerezd borssal, szerecsendióval, sóval, és turmixold össze. Szükség esetén hígíthatod még kevés vízzel. Tedd vissza a tűzhelyre, és ismét forrald fel, majd reszeld bele a sajtot. Ha elolvad, le is veheted a tűzről.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések