A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Pikáns sült édesburgonyaleves - Nemcsak egészséges, finom is

A zsírgyilkos édesburgonyából egyszerűen selymes, pikáns krémlevest készíthetsz.
Az egészséges édesburgonyáért rajonganak a diétázók, hisz alig van benne kalória. Rengeteg finomságot készíthetsz belőle: kiváló köretnek, sütinek és krémlevesnek. Utóbbit próbáld ki gyömbérrel megbolondítva is. Kínálj a tetejére sajt- vagy zöldségchipset.

Hozzávalók 4 személyre:

60 dkg édesburgonya
2 db sárgarépa
8 dl víz1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 dl tejszín1 késhegynyi gyömbér
1 db leveskocka
olívaolaj
bors

Elkészítés:

Az édesburgonyát és a sárgarépát pucold meg, és vágd kisebb darabokra. Rendezd a zöldségeket egy sütőpapírral bélelt tepsibe, locsold meg olívaolajjal, szórd meg sóval és borssal, majd előmelegített sütőben, 200 fokon süsd meg körülbelül 25-30 perc alatt. Amikor puha, vedd ki a sütőből, és még melegen jól nyomkodd össze.

Egy fazékban hevíts olívaolajat, dobd rá az aprított vöröshagymát, és dinszteld meg. Tedd hozzá a zöldségmasszát, és öntsd fel hét-nyolc deci, leveskockával elkevert, forró vízzel. Rakd hozzá a zúzott fokhagymát, a gyömbért, és forrald össze öt-tíz perc alatt. Öntsd hozzá a tejszínt, várd meg, míg ismét felforr, és le is veheted a tűzről.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések