A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Gombás szelet, ami jobb, mint egy pörkölt

Ha vasárnap, akkor pörkölt. Legalább is nálunk ez minden olyan hétvégén így megy, amikor otthon vagyunk nagyszüleimnél. Azonban, amikor már elég volt a pörköltből, akkor mindig kikönyörögjük a mama-féle gombás szeletet. Ez az a recept, amit nem tudok megunni! 
Paprikás, tejfölös, gombás, minden van benne, ami kell. A finom szószban pedig vékony szeletekre vágott, puhára főtt rövidkaraj szeletek vannak. Megunhatatlan ez a kombó. 

Hozzávalók:

tejföl 1 deciliter
liszt 1 teáskanál
rövidkaraj (esetleg disznócomb) 8 szelet
vöröshagyma 1 fej
fokhagyma 1-2 gerezd
pirospaprika 1 teáskanál
zsír 2 evőkanál
gomba 1 doboz
só, bors pár csipet ízlés szerint
kömény pár csipet ízlés szerint

Leírás:

Első lépésként a 8 szelet rövidkarajt kikloffoljuk, besózzuk és kb. 2 evőkanál forró zsírban megkérgezzük úgy, hogy egy vékony, fehér kérget kapjon. 

Ha a husink elkészült, egy kis időre félrerakjuk. Az 1 fej vöröshagymát lereszeljük vagy nagyon apróra vágjuk és egy kis olajon vagy zsíron megdinszteljük. Erre mehet a pirospaprika, a zúzott fokhagyma, a só, a bors és a kömény, keverjük össze őket, majd mehet rá a megkérgezett husi. Így is keverjünk rajta párat, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy az egészet ellepje. 

Körülbelül fél óra főzés után mehet bele az 1 konzerv gomba, de persze rakhatunk bele friss csiperkegombát is. Nagyjából egy óra főzés után, ha már puha a husi, mehet bele az 1 dl tejfölből és 1 teáskanál lisztből készült habarás is a szaftba, várjuk meg, amíg ezzel együtt is felforr, és készen is van az ételünk. 

Rizzsel, nokedlivel vagy tésztával tálaljuk.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések