Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Gombás szelet, ami jobb, mint egy pörkölt

Ha vasárnap, akkor pörkölt. Legalább is nálunk ez minden olyan hétvégén így megy, amikor otthon vagyunk nagyszüleimnél. Azonban, amikor már elég volt a pörköltből, akkor mindig kikönyörögjük a mama-féle gombás szeletet. Ez az a recept, amit nem tudok megunni! 
Paprikás, tejfölös, gombás, minden van benne, ami kell. A finom szószban pedig vékony szeletekre vágott, puhára főtt rövidkaraj szeletek vannak. Megunhatatlan ez a kombó. 

Hozzávalók:

tejföl 1 deciliter
liszt 1 teáskanál
rövidkaraj (esetleg disznócomb) 8 szelet
vöröshagyma 1 fej
fokhagyma 1-2 gerezd
pirospaprika 1 teáskanál
zsír 2 evőkanál
gomba 1 doboz
só, bors pár csipet ízlés szerint
kömény pár csipet ízlés szerint

Leírás:

Első lépésként a 8 szelet rövidkarajt kikloffoljuk, besózzuk és kb. 2 evőkanál forró zsírban megkérgezzük úgy, hogy egy vékony, fehér kérget kapjon. 

Ha a husink elkészült, egy kis időre félrerakjuk. Az 1 fej vöröshagymát lereszeljük vagy nagyon apróra vágjuk és egy kis olajon vagy zsíron megdinszteljük. Erre mehet a pirospaprika, a zúzott fokhagyma, a só, a bors és a kömény, keverjük össze őket, majd mehet rá a megkérgezett husi. Így is keverjünk rajta párat, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy az egészet ellepje. 

Körülbelül fél óra főzés után mehet bele az 1 konzerv gomba, de persze rakhatunk bele friss csiperkegombát is. Nagyjából egy óra főzés után, ha már puha a husi, mehet bele az 1 dl tejfölből és 1 teáskanál lisztből készült habarás is a szaftba, várjuk meg, amíg ezzel együtt is felforr, és készen is van az ételünk. 

Rizzsel, nokedlivel vagy tésztával tálaljuk.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések