A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Rántott hús tejfölös pácban érlelve: a panír extrán ropogós, a hús omlós

Nem kell a rántott húsnak sem mindig egyformának lennie. Pácold be, és a panírozáson is változtass egy kicsit!
El sem tudod képzelni rántott hús nélkül a hétvégi ebédet? Ha unod a hagyományos változatot, dobd fel egy kicsit, mondjuk fűszeres, tejfölös páccal! Még ropogósabb lesz a panír, ha a zsemlemorzsába kevés lisztet is szórsz. Figyelj, hogy forró olajba rakd a húst, különben túl sok olajat szív magába. 

Hozzávalók:

70 dkg csirkemell
5 evőkanál zsemlemorzsa
2 evőkanál liszt
2 dl tejföl1 db tojás
3 gerezd fokhagyma
1 teáskanál só
1 késhegynyi bors
3 dl olaj

Elkészítés:

A csirkemellet vágd vékony, két-három milliméteres szeletekre, így jobban átsül a hús. Ha szükséges, kicsit klopfold ki. A tejfölt keverd el a tojással, a sóval, a borssal, a préselt fokhagymával, és kend be vele a húsokat. Takard le, és pácold a csirkét legalább egy-két órán át. Még jobb, ha egy egész éjszakán át a tejfölös keverékben hagyod. 

Sütés előtt a lisztet és a zsemlemorzsát öntsd egy tálba, majd forgasd meg benne a pácolt csirkemellet. A felesleget rázd le. Forrósíts bőséges olajat, és rakd bele a húst. Süsd meg oldalanként körülbelül három-három perc alatt. Óvatosan szedd ki, és csepegtesd le papírtörlőn a felesleges olajat. 

Megjegyzés küldése

1 Megjegyzések

Unknown üzenete…
A kedves cikkíró tudja-e vajon, mennyi az a 2-3 milliméter?