Breaking News

Immunerősítő fokhagymakrémleves - Ez még a megfázást is villámgyorsan elűzi

Tuningold fel a szervezetedet ezzel az isteni fokhagymakrémlevessel!
Ha szereted a krémleveseket, a fokhagyma az egyik legjobb alap. Ráadásul igazi baktérium- és vírusgyilkos, így télen különösen ajánlott rendszeresen fogyasztani. Tejszínnel különösen selymessé teheted, de tejföllel is érdemes kipróbálni. 

Hozzávalók 4 személyre:

6 gerezd fokhagyma 
2 dl tejszín 
2 evőkanál liszt 
2 evőkanál olaj 
1 leveskocka 
fél csokor petrezselyem 
só 
bors

Elkészítés:

A fokhagymát pucold meg, és kevés olajon pirítsd meg egy-két perc alatt. Vigyázz, mert könnyen megég. Szórd rá a lisztet, és kevergesd addig, amíg egy kicsit megbarnul. Öntsd fel hét deci vízzel, és morzsold bele a leveskockát. Forrald fel, és hagyd még kis lángon főni nyolc-tíz percig.

Ezt követően botmixerrel pürésítsd, majd keverj hozzá két deci tejszínt. Főzd tovább még egy-két percig. Ízlés szerint sózd, borsozd. Még forrón levesgyönggyel, zsemlekockával, apróra vágott petrezselyemzölddel megszórva kínáld. Sőt, a tetejére sajtot is reszelhetsz.

Nincsenek megjegyzések