Édes és sós ízek remekül harmonizálnak a kecskesajttal töltött fügében.
Ha a megszokott ételek mellett kipróbálnál valami újdonságot, vesd be a kecskesajttal töltött fügét! Igazi ínyencség, és már a látványa étvágygerjesztő. Pár perc alatt összedobod, és a sütőben sem kell sokáig pihennie. Ráadásul most van a szezonja, válogass édes, érett fügéket. Előételként és partifalatként is tálalhatod, kínálhatsz hozzá salátát vagy pirítóst.
Hozzávalók:
8 db füge
10 dkg kecskesajt
5 dkg krémsajt
2 ág rozmaring
2 evőkanál méz
só
bors
fenyőmag
Elkészítés:
A fügéket mosd meg, és törölgesd meg papírtörlővel. A szárvégeket csípd le, és a felső részt vágd be X-alakban. Fontos, hogy ne vágd át teljesen, és egy kicsit nyisd szét. A lágy kecskesajtot villával nyomkodd meg, keverj hozzá krémsajtot, fűszerezd ízlés szerint sóval, borssal, rozmaringgal vagy más zöldfűszerrel. A nyílásba kanalazz a fűszeres sajtból. Szórhatsz rá fenyőmagot, és csorgass a tetejére mézet. Told előmelegített, forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg 10-15 perc alatt. Tálaláskor díszítheted barackkal és mentával.
0 Megjegyzések