A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Pihe-puha, almás-fahéjas csiga: ezekre ügyelj a kelt tészta készítésekor

Az illatos, könnyű tésztájú, almás-fahéjas csigák reggelire vagy éppen vendégvárónak is tökéletesek.
Legalább olyan jó, mint a kakaós: a puha, házi, kelt tésztának nincs párja. Bár valamivel nagyobb odafigyelést és több időt igényel, mint a kevert tészta, ha néhány dologra figyelsz, akkor is jól fog sikerülni, ha eddig még soha nem készítettél csigát. Az almás-fahéjas tölteléket szinte mindenki szereti. Ebből az édességből képtelenség eleget sütni. 

Hozzávalók:

50 dkg liszt
5 dkg vaj
2 dl tej
2 dkg élesztő
1 db tojás
2 evőkanál cukor
1 csipet só

TÖLTELÉKHEZ
4 db közepes alma
5 dkg vaj
2 teáskanál fahéj
1 teáskanál citromlé

Elkészítés:

Fontos, hogy ne dolgozz hideg hozzávalókkal, így az alapanyagokat vedd ki előre a hűtőből. A tejet langyosítsd meg, de ne legyen meleg. Morzsold bele az élesztőt, és dobj hozzá egy evőkanál cukrot. Hagyd felfutni, azaz várd meg, míg jól megemelkedik. A puha vajat, a sót és a maradék cukrot dolgozd össze, rakd hozzá a tojást és a megkelt élesztőt, majd öntsd a kimért liszthez. Érdemes átszitálni, hogy még lazább legyen a tészta. Addig dagaszd, amíg el nem válik a kezedtől és a táltól. Konyharuhával takard le, és 45-50 perc alatt meleg helyen keleszd a duplájára.
 
A tésztát lisztezett felületen nyújtsd fél centis téglalapra, és kend meg az olvasztott vajjal. Az almát pucold meg, vágd kis kockákra, vagy reszeld le, locsold meg a citrom frissen facsart levével, és rendezd egyenletesen a tésztára. Szórd meg a cukorral és a fahéjjal. Tekerd fel, mint a bejglit, és vágd másfél centi széles darabokra. Rakosgasd kivajazott tepsibe, és meleg helyen keleszd még 15-20 percig. Told előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd szép aranybarnára körülbelül 20 perc alatt. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések