A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Álomfinom fehércsokis torta alaprecept - Sokéves fejlesztésem eredménye

A tortakészítésről általában az az elképzelés, hogy melós dolog. Én is így voltam vele, és nem is álltam neki, mert szeretem a gyors és egyszerű ételeket. De évek alatt szép lassan kifejlesztettem egy nagyon egyszerű, elronthatatlan tortát, aminek, ezt szerénytelenség nélkül mondhatom, mindenki a csodájára jár.
Van egy jó muffin alapreceptem, amit bármilyen alkalomra be tudok vetni, és be is szoktam, mert nem igazán lehet elrontani, nem kell túlzottan méricskélni hozzá, és igen gyorsan elkészül. 

Hozzávalók:

tojás 6 darab
vaj 200 gramm
cukor 1,5 bögre
liszt 2 bögre
vanília 0,5 ujjnyi
sütőpor 0,5 zacskó
kókusztej 2 doboz
csokoládé 300 gramm

Leírás:

A vajat, a cukrot, a vanília kikapart magját összekeverjük, amíg krémes nem lesz. Beleütjük a tojásokat, és kézi habverővel összedolgozzuk a masszát. A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd beleadagoljuk a tojásos keverékbe. Aki szeretné, szitálhatja is. Ha a tésztát szeretnénk ízesíteni, akkor nyugodtan, lehet bele citrom- vagy narancshéjat reszelni, kakaóval ízesíteni, de még mirelit málnát is lehet belekeverni. 

Ha ezzel megvagyunk, akkor egy közepes méretű tepsibe vagy tortaformába öntsük a tésztát, és 180 fokon süssük meg. Ez 20-25 perc lesz. Ezalatt el lehet készíteni a krémet. 

A csokoládét tördeljük össze, és vízfürdő felett olvasszuk meg, majd keverjük hozzá a kókusztej zsíros részét. Fontos, hogy a leve ne nagyon kerüljön bele, mert akkor nem áll meg a krém. Ha homogén, folyós csokikrémet kaptunk, akkor vegyük le a tűzről, hagyjuk hűlni, majd ha már nem forró, tegyük a hűtőbe. Egy éjszaka alatt vajkrémszerű állaga lesz, jól lehet vele dolgozni. 

Ha megsült a tészta, vegyük ki a sütőből, hagyjuk ezt is kihűlni. 

Másnap készítsük elő a tésztát, a széleit vágjuk le, keresztben óvatosan szeljük ketté. A tálra, amire a tortát szeretnénk tenni, tegyünk egy kanálnyi krémet, erre nyomjuk rá az első tésztalapot. Kenjük meg jó vastagon a krémmel, jöhet a második lap, majd erre is jöjjön krém. Bőven elég csak két tésztalappal dolgozni. Körbe is kenjük meg a krémmel, és készen is vagyunk.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések