A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Csirkemellsonka házilag, finom zöldfűszerekkel - Ha a gyors változatot keresed

Nátrium-nitrit, nátrium-izo-aszkorbát, trifoszfátok, polifoszfátok, aromák – csak néhány összetevő, amit egy random, előrecsomagolt csirkemellsonka címkéjén találhatunk. Muszáj ez mind a szendvicsbe?
A tudatosságba nem igazán fér bele a mesterséges adalékanyagokkal teli felvágott, ezért egy ideje én is rászoktam, hogy amit csak lehet, házilag készítek el. Fél kiló csirkemell elég egy kisebb rúd felvágotthoz, ebből bőven jut a szendvicsekre. Bár ez nincs tele tartósítószerrel, még kisebb étkűeknél is garantáltan elfogy pár nap alatt.

Hozzávalók:

darált csirkemell 40 dekagramm
fokhagyma 2 gerezd
koriander 1 kávéskanál
rozmaring 1 kávéskanál
snidling néhány szál ízlés szerint
só 1 teáskanál
olívaolaj 20 mililiter

Leírás:

Egy serpenyőbe egy kevés olívaolajat öntünk, ebben pár másodpercig pirítjuk a koriandert, a mozsárban összezúzott rozmaringot és az összenyomott fokhagymákat, így biztosan kiadják az ízük legjavát. Ha már isteni illat terjeng a konyhában, jöhet a hús. 

A darált csirkemellet egy tálba tesszük, pici sóval ízesítjük, majd hozzátesszük a fűszerekkel teli olívaolajat. Kézzel jól összedolgozzuk, és apróra vágott snidlinget adunk hozzá. Az egészet alufóliára öntjük, szorosan becsavarjuk, összenyomkodjuk, a két végét összesodorjuk (így nem lesz száraz a kész csirkemellsonka). Végül én egy őzgerincformában sütöttem meg, közepes, 6-os fokozaton (230 fokon). 30 perc múlva készen van, de jobb egy kicsit várni vele, mert lehűlés után a legkönnyebb vágni. 

Szendvicsre szuper egészséges feltét. A legjobb pedig az ebben a felvágottban, hogy kedvünk és a rendelkezésre álló fűszerek szerint bátran variálhatók. Snidling helyett bazsalikommal vagy kakukkfűvel is finom!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések