Hirdessen itt

Fantasztikus almás pite sok gyümölccsel: mutatós, és nagyon omlós a tésztája

A franciák az almás pitét is igazán stílusosan készítik. Nem mellesleg, sokáig a szádban érzed még a süti ízét.
Ez aztán almás pite a javából! A tésztára kerülő szósz és az almaszeletek még étvágygerjesztőbbé teszik a csodás sütit. Mindenképpen próbáld ki ezt a változatot is! Az alapja egyszerű linzer, amit csak akkor tudsz elhibázni, ha nem dolgozol gyorsan. Hidegen, melegen egyaránt finom.

Hozzávalók:

Tésztához
30 dkg liszt
20 dkg vaj
10 dkg cukor
2 db tojássárgája
1 csomag vaníliás cukor
1 csipet só

Töltelékhez
5 db közepes alma
8 dkg cukor
1 dl víz
1 teáskanál fahéj
0.5 db citrom

Tetejére
4 db közepes alma

Elkészítés:

A tésztához a lisztet szitáld át, és morzsold össze a hideg, felkockázott vajjal. Amikor elég morzsalékos, rakd hozzá a cukrot, a sót, a tojássárgáját és a vaníliát. Gyors mozdulatokkal gyúrd össze. Ha a tészta nem akar összeállni, önts hozzá egy-két evőkanál vizet. Formázz belőle gombócot, takard le, és tedd a hűtőbe 30 percre.

A töltelékhez az almákat vágd vékony szeletekre. Rakd egy lábosba, majd a cukorral, a vízzel, a citrom levével és a fahéjjal párold 10-15 percig. Ha puha, pépesítsd botmixerrel.  

A tésztát lisztezett felületen nyújtsd ki, és egyengesd a vajjal kikent, liszttel megszórt tortaformába. Kend rá az almás masszát, majd szépen rakd körbe az almával. Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg körülbelül 40 perc alatt. Amikor a tészta puha és szép barna, vedd ki a sütőből. Fahéjas porcukorral megszórva kínáld.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések