Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Krémes krumplipüré brokkolival és sajttal: így még finomabb a hétvégi köret

Még a legjobb krumplipürére is ráfér néha egy kis újítás. Dobd fel brokkolival!
Bár krumplipürét mindenki tud készíteni, ha ismersz néhány fortélyt, minden eddiginél finomabb lesz. A krumplit ne héjában főzd meg, könnyebben tudod pürésíteni, és krémesebb lesz, ha megpucolod. Ha a nagyon egészséges brokkolival gazdagítod kedvenc köretedet, még finomabb és különlegesebb lesz. Alig tart tovább elkészíteni, mint a sima változatot.

Hozzávalók:

70 dkg krumpli
1 fej brokkoli
5 dkg vaj
2 dl tej
bors
szerecsendió

Elkészítés:

A brokkolit szedd rózsáira, és sós vízben főzd puhára körülbelül 12 perc alatt. Szűrd le, csepegtesd le. Amikor kihűl, rakd turmixgépbe, és pépesítsd. A krumplit pucold meg, és vágd kisebb kockákra vagy karikákra. Főzd meg körülbelül 20 perc alatt, közben dobj hozzá egy teáskanál sót. Ha puha, öntsd le róla a vizet.

Még melegen törd össze. Keverd hozzá a brokkolit, és rakd hozzá a kis darabokra vágott vajat. Öntsd hozzá a meleg tejet, de arra ügyelj, hogy ne legyen tocsogós. Ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval. Érdemes botmixerrel még tovább krémesíteni. Kóstold meg, hogy nem kell-e még hozzá valamilyen ízesítő, majd tálalásig tartsd melegen. Ha a tej felét tejszínre cseréled, még selymesebb lesz a püré. Ha szereted a fokhagymát, azt is rakhatsz a krumplihoz.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések