Még a legjobb krumplipürére is ráfér néha egy kis újítás. Dobd fel brokkolival!
Bár krumplipürét mindenki tud készíteni, ha ismersz néhány fortélyt, minden eddiginél finomabb lesz. A krumplit ne héjában főzd meg, könnyebben tudod pürésíteni, és krémesebb lesz, ha megpucolod. Ha a nagyon egészséges brokkolival gazdagítod kedvenc köretedet, még finomabb és különlegesebb lesz. Alig tart tovább elkészíteni, mint a sima változatot.
Hozzávalók:
70 dkg krumpli
1 fej brokkoli
5 dkg vaj
2 dl tej
só
bors
szerecsendió
Elkészítés:
A brokkolit szedd rózsáira, és sós vízben főzd puhára körülbelül 12 perc alatt. Szűrd le, csepegtesd le. Amikor kihűl, rakd turmixgépbe, és pépesítsd. A krumplit pucold meg, és vágd kisebb kockákra vagy karikákra. Főzd meg körülbelül 20 perc alatt, közben dobj hozzá egy teáskanál sót. Ha puha, öntsd le róla a vizet.
Még melegen törd össze. Keverd hozzá a brokkolit, és rakd hozzá a kis darabokra vágott vajat. Öntsd hozzá a meleg tejet, de arra ügyelj, hogy ne legyen tocsogós. Ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval. Érdemes botmixerrel még tovább krémesíteni. Kóstold meg, hogy nem kell-e még hozzá valamilyen ízesítő, majd tálalásig tartsd melegen. Ha a tej felét tejszínre cseréled, még selymesebb lesz a püré. Ha szereted a fokhagymát, azt is rakhatsz a krumplihoz.
- Immunerősítő fokhagymakrémleves - Ez még a megfázást is villámgyorsan elűzi
- Az igazi francia hagymaleves - Laktató, meleg és finom
- Pikáns sült édesburgonyaleves - Nemcsak egészséges, finom is
- Sajtos, tejszínes brokkolikrémleves - Ha fogyózol is megeheted
- Fantasztikus almás pite sok gyümölccsel: mutatós, és nagyon omlós a tésztája
0 Megjegyzések