Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Mascarponéval töltött, diós torta: az alapja egyszerű és elronthatatlan kakaós piskóta

A mascarponés-diós tortával minden vendéget lenyűgözhetsz, és még elkészíteni is egyszerű.
A mascarponés, diós tortához is remek alap a vizes, kakaós piskóta. Ha betartod a főbb szabályokat, szép magas lesz, és nem esik össze sütés közben. A siker érdekében szoba-hőmérsékletű tojásokkal dolgozz. A kávés, diós, mascarponés krém nemcsak isteni, de gyorsan és egyszerűen elkészíthető, még főzni sem kell. 

Hozzávalók 16 szelethez:

Tésztához
20 dkg cukor
15 dkg liszt
5 dkg dió
5 dkg kakaó
4 db tojás
4 evőkanál víz
1 teáskanál sütőpor

Töltelékhez
25 dkg mascarpone
8 dkg dióbél
2 dl tejszín
0.5 dl kávé
1 csomag habfixáló
1 csomag vaníliás cukor
3 evőkanál cukor

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, és a fehérjét a vízzel verd kemény habbá. Kanalanként rakd hozzá a cukrot, és keverd tovább gépi habverővel. Egyesével add hozzá a tojássárgákat, majd a vaníliás cukrot. Mixeld a lisztet, a sütőport és a kakaót, majd laza mozdulatokkal forgasd a masszába. Arra ügyelj, hogy ne törd meg a habot. Öntsd a tésztát előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd meg 25 perc alatt.  

A hideg tejszínt verd kemény habbá a fixálóval, majd keverd hozzá a mascarponét, a kávét, a cukrot és a vaníliát. A kihűlt piskótát vágd két részre, kend meg a krémmel a tésztát, végül rakj rá diót. A tetejére is egyengess krémet, és díszítsd dióval.  

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések