Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Az igazi francia hagymaleves - Laktató, meleg és finom

A karakteres francia hagymalevesnél jobbat nem is kívánhatsz egy esős, hideg napon.
Abban biztos lehetsz, ha ízletes, laktató francia hagymaleves kerül az asztalra, senkit sem ér majd csalódás. Ráadásul az immunrendszereddel is csodát tesz. Ha igazán ki akarsz tenni magadért, tálald cipóban. Bár nálunk sokan tejszínnel készítik, az az eredeti receptben nem szerepel.

Hozzávalók 4 személyre:

60 dkg vöröshagyma 
10 dkg sajt 
10 dkg vaj 
2 dl bor 
1 evőkanál liszt 
1 húsleveskocka 
só 
bors

Elkészítés:

A hagymát pucold meg, karikázd fel. A vajat olvaszd fel, és párold meg rajta a hagymát kis lángon 15-20 perc alatt. Közben kevergesd meg. Ha jól összeesik és karamellizálódik, azaz szép barna színű lesz, add hozzá a lisztet. Azzal is pirítsd egy-két percig.

Öntsd fel egy liter vízzel, majd ízesítsd sóval, borssal, és morzsold bele a leveskockát. Ha van maradék húslevesed, azt is felhasználhatod. Kis lángon, lefedve főzd a levest 15-20 percig. Ha elég sűrű, öntsd hozzá a bort, és hagyd még egy-két percig rotyogni. Pirítóssal és reszelt sajttal forrón tálald.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések