A karakteres francia hagymalevesnél jobbat nem is kívánhatsz egy esős, hideg napon.
Abban biztos lehetsz, ha ízletes, laktató francia hagymaleves kerül az asztalra, senkit sem ér majd csalódás. Ráadásul az immunrendszereddel is csodát tesz. Ha igazán ki akarsz tenni magadért, tálald cipóban. Bár nálunk sokan tejszínnel készítik, az az eredeti receptben nem szerepel.
Hozzávalók 4 személyre:
60 dkg vöröshagyma
10 dkg sajt
10 dkg vaj
2 dl bor
1 evőkanál liszt
1 húsleveskocka
só
bors
Elkészítés:
A hagymát pucold meg, karikázd fel. A vajat olvaszd fel, és párold meg rajta a hagymát kis lángon 15-20 perc alatt. Közben kevergesd meg. Ha jól összeesik és karamellizálódik, azaz szép barna színű lesz, add hozzá a lisztet. Azzal is pirítsd egy-két percig.
Öntsd fel egy liter vízzel, majd ízesítsd sóval, borssal, és morzsold bele a leveskockát. Ha van maradék húslevesed, azt is felhasználhatod. Kis lángon, lefedve főzd a levest 15-20 percig. Ha elég sűrű, öntsd hozzá a bort, és hagyd még egy-két percig rotyogni. Pirítóssal és reszelt sajttal forrón tálald.
- Sütőtökös gerslirizottó, az ősz legkülönlegesebb körete - Kecskesajttal az igazi
- Csirkemellsonka házilag, finom zöldfűszerekkel - Ha a gyors változatot keresed
- Álomfinom fehércsokis torta alaprecept - Sokéves fejlesztésem eredménye
- Gombás szelet, ami jobb, mint egy pörkölt
- A tökéletes francia hagymaleves - Édesapám így készíti
0 Megjegyzések