Tuningold fel a szervezetedet ezzel az isteni fokhagymakrémlevessel!
Ha szereted a krémleveseket, a fokhagyma az egyik legjobb alap. Ráadásul igazi baktérium- és vírusgyilkos, így télen különösen ajánlott rendszeresen fogyasztani. Tejszínnel különösen selymessé teheted, de tejföllel is érdemes kipróbálni.
Hozzávalók 4 személyre:
6 gerezd fokhagyma
2 dl tejszín
2 evőkanál liszt
2 evőkanál olaj
1 leveskocka
fél csokor petrezselyem
só
bors
Elkészítés:
A fokhagymát pucold meg, és kevés olajon pirítsd meg egy-két perc alatt. Vigyázz, mert könnyen megég. Szórd rá a lisztet, és kevergesd addig, amíg egy kicsit megbarnul. Öntsd fel hét deci vízzel, és morzsold bele a leveskockát. Forrald fel, és hagyd még kis lángon főni nyolc-tíz percig.
Ezt követően botmixerrel pürésítsd, majd keverj hozzá két deci tejszínt. Főzd tovább még egy-két percig. Ízlés szerint sózd, borsozd. Még forrón levesgyönggyel, zsemlekockával, apróra vágott petrezselyemzölddel megszórva kínáld. Sőt, a tetejére sajtot is reszelhetsz.
- Sütőtökös gerslirizottó, az ősz legkülönlegesebb körete - Kecskesajttal az igazi
- Csirkemellsonka házilag, finom zöldfűszerekkel - Ha a gyors változatot keresed
- Álomfinom fehércsokis torta alaprecept - Sokéves fejlesztésem eredménye
- Gombás szelet, ami jobb, mint egy pörkölt
- A tökéletes francia hagymaleves - Édesapám így készíti
0 Megjegyzések