Sütikbe, tortákba is jól jön egy igazán finom vajkrém. Az alapreceptet könnyen variálhatod.
Te is ettél már túl émelyítő, ehetetlen vajkrémet? Felejtsd el a régi receptet! A svájci vajkrémet tovább tart elkészíteni, mint a simát, mégis megéri! Könnyű vele bánni, és az íze is csodás. Ráadásul az alapreceptet kedved szerint variálhatod. A vaj helyett nehogy véletlenül margarint használj! Ezzel a krémmel dekorálni is tudod a sütiket.
Hozzávalók:
22 dkg vaj
20 dkg porcukor
5 db tojásfehérje
1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
Az átszitált porcukrot keverd össze a szoba-hőmérsékletű tojásfehérjékkel egy fémtálban. Vízgőz felett kezdd melegíteni, de arra ügyelj, hogy ne forrjon. Folyamatosan, viszonylag gyorsan keverd öt-hét percig. Ha elég sűrű, húzd le a tűzről. Még könnyebb a dolgod, ha van maghőmérőd. Akkor jó, ha 70 Celsius-fokot mutat. Ezt követően habosítsd géppel 10-15 percig. Rakd hozzá több részletben a felkockázott vajat, és azzal is jól dolgozd össze. Figyelj, ha a vaj túlságosan hideg, kicsapódhat. Végül a vaníliás cukrot is dolgozd hozzá.
Ízesítheted kakaóval, őrölt dióval, mandulával, továbbá gyümölcsdarabokat vagy akár szörpöt is rakhatsz a krémhez. Ha habzsákba teszed, könnyen tudod dekorálni a tortákat és a muffinokat. Kis virágokat is formázhatsz a vajkrémből.
- Immunerősítő fokhagymakrémleves - Ez még a megfázást is villámgyorsan elűzi
- Az igazi francia hagymaleves - Laktató, meleg és finom
- Pikáns sült édesburgonyaleves - Nemcsak egészséges, finom is
- Sajtos, tejszínes brokkolikrémleves - Ha fogyózol is megeheted
- Fantasztikus almás pite sok gyümölccsel: mutatós, és nagyon omlós a tésztája
0 Megjegyzések