Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Ropogós bundában sült karfiolfalatok: fantasztikus fogás villámgyorsan

Még diétásabbak lesznek a fűszeres karfiolfalatok, ha nem olajban, hanem sütőben sütöd őket.
Amellett, hogy a karfiol nagyon egészséges, sokoldalúan felhasználható. Remek tápanyagforrás, beilleszthető az energiaszegény étrendbe. Néha még az is belefér, hogy bundában süsd. Finomabb, ha nem a fejeket panírozod be, hanem fűszeres masszát készítesz a karfiolból. Ezeket az ízletes falatokat köretként is kínálhatod. 

Hozzávalók:

Karfiolos masszához
1 db karfiol
7 dkg parmezán
2 db tojás
2 gerezd fokhagyma
1 teáskanál só
1 késhegynyi bors
0.5 csokor petrezselyem
olívaolaj

Panírhoz
5 evőkanál zsemlemorzsa
4 evőkanál liszt
2 db tojás

Elkészítés:

A karfiolt mosd meg, szedd rózsáira, és főzd roppanósra öt-hét perc alatt. Szűrd le, csepegtesd le, és vágd kis darabokra. Akár aprítógépbe is teheted. Keverd össze a tojással, a reszelt parmezánnal, a préselt fokhagymával, az aprított petrezselyemmel, sóval és a borssal. A masszából formázz kis pogácsákat vagy kroketteket, és panírozd be a szokásos módon. Forgasd előbb a lisztbe, majd a tojásba, végül a zsemlemorzsába. 

Egy tepsibe rakj sütőpapírt, és rendezd el benne a panírozott karfiolfalatokat. Spricceld meg kevés olívaolajjal. Told előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg 20-25 perc alatt. Kínálhatsz hozzá joghurtos mártogatóst. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések