A vegán kókuszkocka tej és tojás nélkül készül. Még egészségesebb, ha a finomliszt egy részét teljes kiőrlésűre cseréled.
A vegán kókuszkocka majdnem teljesen úgy készül, mint hagyományos testvére, csak épp tojás nélkül, és növényi tejjel. Legjobban a kókusztej megy hozzá, de használhatsz rizs-, zab- vagy mandulatejet is.
Hozzávalók 4 személyre
A tésztához
👉 25 dkg finomliszt
👉 25 dkg teljes kiőrlésű liszt
👉 15 dkg cukor
👉 8 dkg kókuszzsír
👉 4 dl növényi tej
👉 1 csomag sütőpor
👉 1 teáskanál vaníliaaroma
👉 0.5 citrom reszelt héja
A forgatáshoz
👉 25 dkg kókuszreszelék
👉 15 dkg porcukor
👉 10 dkg kókuszzsír
👉 5 dkg kakaópor
👉 3 dl növényi tej
Elkészítés:
A kétféle lisztet keverd el a sütőporral és a cukorral, reszeld hozzá a citromhéjat, adagold bele a kókuszzsírt, a növényi tejet és a vaníliaaromát. Keverd jól össze, egyengesd el sütőpapírral kibélelt tepsiben, és told 180 fokos sütőbe nagyjából fél órára, amíg a beleszúrt villára nem ragad már rá a tészta. Amikor kész, borítsd ki deszkára, várd meg, amíg teljesen kihűl, és vágd fel egyforma kockákra. Egy kisebb lábosban forrald össze a forgatáshoz való porcukrot a kókuszzsírral, a kakaóporral és a tejjel. A kockákat mártsd bele a forró kakaós krémbe, majd hempergesd meg őket kókuszreszelékben.
0 Megjegyzések