Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

 Vegán kókuszkocka tej és tojás nélkül: növényi tejjel is nagyon finom


A vegán kókuszkocka tej és tojás nélkül készül. Még egészségesebb, ha a finomliszt egy részét teljes kiőrlésűre cseréled.


A vegán kókuszkocka majdnem teljesen úgy készül, mint hagyományos testvére, csak épp tojás nélkül, és növényi tejjel. Legjobban a kókusztej megy hozzá, de használhatsz rizs-, zab- vagy mandulatejet is.

Hozzávalók 4 személyre

A tésztához
👉 25 dkg finomliszt
👉 25 dkg teljes kiőrlésű liszt
👉 15 dkg cukor
👉 8 dkg kókuszzsír
👉 4 dl növényi tej
👉 1 csomag sütőpor
👉 1 teáskanál vaníliaaroma
👉 0.5 citrom reszelt héja

A forgatáshoz
👉 25 dkg kókuszreszelék
👉 15 dkg porcukor
👉 10 dkg kókuszzsír
👉 5 dkg kakaópor
👉 3 dl növényi tej

Elkészítés:

A kétféle lisztet keverd el a sütőporral és a cukorral, reszeld hozzá a citromhéjat, adagold bele a kókuszzsírt, a növényi tejet és a vaníliaaromát. Keverd jól össze, egyengesd el sütőpapírral kibélelt tepsiben, és told 180 fokos sütőbe nagyjából fél órára, amíg a beleszúrt villára nem ragad már rá a tészta. Amikor kész, borítsd ki deszkára, várd meg, amíg teljesen kihűl, és vágd fel egyforma kockákra. Egy kisebb lábosban forrald össze a forgatáshoz való porcukrot a kókuszzsírral, a kakaóporral és a tejjel. A kockákat mártsd bele a forró kakaós krémbe, majd hempergesd meg őket kókuszreszelékben.

Sűrű rozmaringos répakrémleves: jól átmelegít a hűvös estéken
Mennyei birsalmakompót tartósítószer nélkül: most töltsd fel vele a kamrát
Kevés kalóriás csirkemell fokhagymával és oregánóval: minimális zsiradék kell hozzá
Szőlős piskóta vajas tésztából: így lesz igazán puha és omlós
Hagyományos vargabéles réteslapokkal: desszert vagy második fogás is lehet

Hagyományos dödölle, ahogy Zalában készítik: pirított liszt kerül a krumplis tésztába

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések