Puha, omlós csirkecombot süthetsz sörtésztában, egy egyszerű trükkel pedig azt is elkerülheted, hogy a hús belül nyers maradjon.
Remekül megy a sült csirkecombhoz a sörtészta. A buborékok miatt a massza levegős lesz, és így még ropogósabbra sül. A legjobb eredmény elérése érdekében a combokat főzd elő tejben: így biztos, hogy jól átsülnek majd.
Hozzávalók 4 személyre
A csirkecombhoz
👉 8 csirkealsócomb
👉 2.5 dl tej
👉 2.5 dl víz
👉 1 gerezd fokhagyma
👉 só
👉 bors
👉 bő olaj a sütéshez
A sörtésztához
👉 20 dkg liszt
👉 3 dl hideg sör
👉 2 tojás
👉 2 teáskanál fokhagymapor
👉 só
👉 bors
Elkészítés:
A csirkecombokat dörzsöld be sóval és borssal, és helyezd el egymás mellett egy serpenyőben. Öntsd fel tejjel és vízzel, rakd mellé a felcikkezett fokhagymagerezdet, és fél óra alatt főzd össze. Ha kész, szedd ki és csepegtesd le. A bundához először a tojásokat keverd ki a sóval, a borssal és a fokhagymaporral, majd felváltva, fokozatosan jöhet hozzá a liszt és a sör. Keverj belőle sima palacsintatésztát. Egy serpenyőben hevíts annyi olajat, hogy a húsok úszhassanak benne. A csirkecombokat mártsd bele a masszába, és nagyjából tíz perc alatt süsd őket roppogósra. Ha készen vannak, papírtörlőn itasd fel róluk a felesleges zsiradékot.
Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
0 Megjegyzések