Az olaszok kedvenc kávés desszertje, a tiramisu meggyel a tetején még ellenállhatatlanabb.
A tiramisu alapja a rumos feketekávéba mártott babapiskóta és a mascarpone. Ezt feldobhatod bármilyen gyümölccsel - így nyáron például friss meggyel, de a szezon elmúltával nyugodtan használhatsz befőttet is. Mivel a tiramisuba nyers tojás kerül, lehetőleg olyat válassz, amit biztos, hogy kezeltek szalmonella ellen. Rum helyett két teáskanál rumaromát is használhatsz.
Hozzávalók:
👉 25 dkg mascarpone
👉 20 dkg magozott meggy
👉 20 dkg babapiskóta
👉 15 dkg porcukor
👉 5 dkg kristálycukor
👉 3 tojás
👉 2 evőkanál rum
👉 1 dl feketekávé
👉 1 mokkáskanál fahéj
👉 mentalevelek a tetejére
Elkészítés:
A meggyet magozd ki, és keverd össze a kristálycukorral. A tojásokat válaszd ketté. A sárgáját a porcukor felével keverd habosra, majd add hozzá a mascarponét és a fahéjat. A fehérjét verd habbá. Ha már kemény, fokozatosan adagold hozzá a porcukor másik felét, és így verd tovább egészen fényesre. A tojáshabot óvatosan forgasd a mascarponés masszába.
A rumot keverd el a kávéval, a babapiskótákat törd háromfelé. A darabokat mártsd bele a rumos kávéba. A kávés babapiskóták felét egyengesd el egy üvegtálban. Kend meg a mascarponés-tojásos krémmel, ennek a tetejére tegyél egy újabb réteg babapiskótát, és ezt fedd be a krém másik felével. A tetejét sűrűn pakold meg meggyel, és lefedve tedd a hűtőbe néhány órára. Tálaláskor az adagok tetejét ízlés szerint mentalevelekkel díszítheted.
DOSSZIÉ
📂 Baconnel, zöldségekkel sült csirke sajtmártásban: egyszerű, gyors, mégis fenséges
📂 Abbahagyhatatlan túrós-gyümölcsös rétes: kész réteslapból pillanatok alatt elkészül
📂 Ízes, házias kolbászos lecsó sok szafttal: lesz mit tunkolni a tányérból
📂 Szuper ropogós csirkecomb corn flakes bundában: olajban és sütőben is sütheted
📂 Tejszínes sárgadinnye-krémleves főzés nélkül: jól behűtve az igazi
0 Megjegyzések