Mindegy, hogy édes vagy savanyú, kel vagy kínai, a káposztából tartalmas, változatos fogásokat készíthetsz. Válogass a legjobbak közül!
A káposzta olcsó és finom, a zöldségszegény hónapokban kifejezetten jól jön. Rengeteg ok miatt érdemes rendszeresen, a legváltozatosabb formában az asztalra tenni. Segítheti a fogyást, savanyú és nyers állapotában pedig ősszel és télen az egyik legjobb immunerősítő, magas C-vitamintartalma miatt.
Vásárláskor fényes levelű, tömör fejű káposztákat válogass. Otthon néhány napig bátran eltarthatod. Jobbnál jobb ételek alapja lehet, leggyakrabban sósan, fűszeresen készül, de édesen is érdemes megkóstolni. A legegyszerűbb, ha megsütöd, de darált hússal vagy pörkölttel is tökéletes egytálételeket főzhetsz belőle.
A káposzta különféle tésztákhoz ugyanúgy illik, mint sütikbe tölteléknek. Ne feledkezz meg a zamatos, roppanós savanyúságokról, salátákról sem. Nézd meg összeállításunkat, és válogass jobbnál jobb receptek közül!
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések