A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ínycsiklandó káposztás batyu - Régi, falusi recept szerint


A káposztás batyu tökéletes sör- és borkorcsolya. Ha nagyobb társaságot vársz, vesd be!


A régi nagy kedvenc káposztás batyu kívül ropogós, belül pedig puha, szaftos. Ha nincs időd vagy kedved kelt tésztával bajlódni, bolti leves tésztából is elkészítheted. Gazdag levesek, főzelékek mellé is kitűnő.

Hozzávalók 12 darabhoz:

Tésztához
* 50 dkg liszt
* 3 dl tej
* 5 dkg olvasztott vaj
* 3 dkg élesztő
* 1 evőkanál porcukor
* 1 teáskanál só

Töltelékhez
* 1 kis fej káposzta
* 1 evőkanál cukor
* só
* bors
* 2 evőkanál étolaj

Tetejére
* 1 tojás

Elkészítés:

Langyosítsd meg a tejet, adj hozzá egy evőkanál cukrot, majd morzsold bele az élesztőt. Futtasd fel, tehát várj körülbelül tíz percig, amíg jól megemelkedik. Öntsd az élesztőt a sóval vegyített liszthez. Jól dolgozd össze, végül rakd hozzá az olvasztott vajat. Még egyszer dagaszd át, majd takard le, és meleg helyen keleszd a duplájára körülbelül egy óra alatt.

Közben a káposztát reszeld le, és sózd meg. Hagyd állni 20 percig, majd a kinyomkodott káposztát olajon párold meg. Közben ízlés szerint borsozd. Amikor majdnem kész, adj hozzá cukrot, és még azzal is párold pár percig, utána hagyd hűlni.

A tésztát nyújtsd ki fél centi vastagra, és vágd körülbelül 10x10 centis négyzetekre. Mindegyik lapra rakj egy evőkanál tölteléket, majd hajtsd háromszög alakúra, a széleket jól nyomkodd meg. Tedd vajjal kikent, lisztezett tepsibe, kend le tojással, és még 15 percig hagyd kelni. Told 200 fokra előmelegített sütőbe, és körülbelül 25 perc alatt süsd pirosra.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések