A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Retró káposztás cvekedli édesen: olcsó és egyszerű


A régimódi, nagyon ízletes káposztás cvekedli akkor is tökéletes lesz, ha ezúttal nem te gyúrod a tésztát.


Régi vita, hogy a káposztás cvekedli sósan vagy édesen az igazi. Ha utóbbira szavazol, hagyd ki belőle a köményt. A káposztás cvekedli önmagában is csúcs, de köretként is nagyon népszerű sültek mellé. Erre még a férfiak sem mondják, hogy nem laknak jól tőle.

Hozzávalók 4 személyre:

* 1 db fejes káposzta
* 50 dkg nagy kocka tészta
* 2 evőkanál zsír
* 2 evőkanál cukor
* 1 teáskanál fűszerkömény
* só
* bors

Elkészítés:

A káposzta külső leveleit távolítsd el, és nagyobb lyukú reszelőn reszeld le. Jól sózd be, és hagyd állni legalább 30 percig, hogy levet eresszen. Ezt követően egy nagyobb lábosban olvaszd meg a zsírt, rakd rá a cukrot, és karamellizáld, azaz olvaszd meg. Ha már barnás, dobd rá a kinyomkodott, reszelt káposztát, és kis lángon, gyakran megkeverve párold puhára.

Fontos állandóan résen lenni, hogy ne égjen le a káposzta. Közben ízlés szerint sózd, borsozd, és szórd rá a fűszerköményt. Akkor az igazi, ha a leve elpárolog, a káposzta pedig piros, ez körülbelül 45 perc. Közben egy nagy fazékban tegyél fel vizet forrni. Ha lobog, rakd bele a tésztát, és főzd roppanósra hét-nyolc perc alatt. Szűrd le, csepegtesd le, és keverd a káposztához.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések