Ez nem a hagyományos rakott tészta, de nem fog csalódást okozni, hisz tele van mindenféle finomsággal.
Ha a káposztát szereted, ezt a tésztát is jóízűen megeszed. Jót tesz neki, hogy a klasszikushoz képest komoly változásokon megy át. Hússal még laktatóbbá teheted, valamint a tejföl és a sajt is dob rajta. A fodros kocka mellett szarvacskát vagy akár pennét is választhatsz alapnak.
Hozzávalók 4 személyre:
* 50 dkg káposzta
* 50 dkg tészta
* 30 dkg sertéshús
* 10 dkg sajt
* 10 dkg bacon
* 3 dl tejföl
* 3 evőkanál olaj
* 2 gerezd fokhagyma
* 1 kávéskanál kömény
* só
* bors
Elkészítés:
A sertéshúst vágd kisebb kockákra, a káposztát pedig szeld apróra. Egy lábosban forrósíts kevés olajat, majd rakd rá a húst, és kevergetve pirítsd meg. Add hozzá a káposztát, szórd meg aprított hagymával, ízesítsd sóval, borssal, zúzott fokhagymával, majd önts hozzá kevés vizet. Párold puhára a húst és a káposztát körülbelül 45-55 perc alatt.
Közben a tésztát rakd forrásban lévő, sós vízbe, és főzd fogkeményre hat-nyolc perc alatt. Szűrd le, öblítsd le hideg vízzel, majd csepegtesd le. Tedd kevés zsiradékkal kikent tepsibe, keverd hozzá a húsos káposztát, és forgasd össze. Öntsd rá a tejfölt, reszeld rá a sajtot, rakd rá a darabokra vágott bacont, és előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg 25 perc alatt. Amikor a sajt megpirul, kiveheted a sütőből.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések