Ha betartasz néhány fontos szabályt, a te macaronod is tökéletes lesz.
A színes, aprócska sütiszendvicsekért annyira rajong a világ, hogy március 20-án világszerte megünneplik. A finom és mutatós, francia édességgel bátran kísérletezhetsz otthon. Fontos, hogy a hozzávalókat pontosan mérd ki, és ne süsd nagy lángon, inkább csak szárítsd.
Hozzávalók:
TÉSZTÁHOZ
20 dkg porcukor
11 dkg darált mandula
9 dkg tojásfehérje
2.5 dkg kristálycukor
1 csipet só
ételfesték
KRÉMHEZ
15 dkg étcsoki
1 dl tejszín
4 dkg vaj
Elkészítés:
Minden alapanyagot mérj ki előre. A tojásfehérjét verd nagyon kemény habbá. Ez fontos, hisz a süti sikere nagyrészt a hab szilárdságán múlik. Amikor már elég kemény, add hozzá a kristálycukrot, és verd tovább. Akkor jó, ha felfordítod a tálat, és a hab meg sem moccan benne. Ezután óvatosan add hozzá a porcukorral és sóval elkevert mandulát. Tetszés szerint színezd pár csepp ételfestékkel. Már egy-két csepptől is intenzív lesz a sütid.
Tedd a masszát nyomózsákba, és sütőpapírral bélelt tepsibe nyomj kisebb korongokat. De használhatsz szilikon macaronlapot is. Hagyd 30 percig száradni, majd előmelegített sütőben, 140 fokon süsd 12-15 percig. Közben légy résen, hátha hamarabb elkészül. A lényeg, hogy tűpróba során szilárd legyen a közepe is. A kész macaronokat vedd ki a tepsiből, és hagyd kihűlni.
Közben készítsd el a csokikrémet. Az étcsokit a tejszínnel és a vajjal melegítsd össze, majd hűtsd ki. A szilárd krémmel kenj meg két korongot, és ragaszd össze.
- Vaníliás, csokis Ekler-fánk - Bevált tippek, hogy végre a tészta is jól sikerüljön
- Könnyű, meggyes tejpite: a tésztája szinte olyan, mint a palacsintáé
- Karamellás fordított almatorta - Így készül a tökéletes tarte tatin
- Szilvás hajtogatott pite, avagy így készül a népszerű francia galette
- A klasszikus creme brulée sokszor bizonyított receptje: ha így készíted, biztosan nem rontod el
0 Megjegyzések