Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Így lesz tökéletes a csokis krémmel töltött macaron - Bevált recept a Macaron Napra

Ha betartasz néhány fontos szabályt, a te macaronod is tökéletes lesz.
A színes, aprócska sütiszendvicsekért annyira rajong a világ, hogy március 20-án világszerte megünneplik. A finom és mutatós, francia édességgel bátran kísérletezhetsz otthon. Fontos, hogy a hozzávalókat pontosan mérd ki, és ne süsd nagy lángon, inkább csak szárítsd.

Hozzávalók:

TÉSZTÁHOZ
20 dkg porcukor
11 dkg darált mandula
9 dkg tojásfehérje
2.5 dkg kristálycukor
1 csipet só
ételfesték

KRÉMHEZ
15 dkg étcsoki
1 dl tejszín
4 dkg vaj

Elkészítés:

Minden alapanyagot mérj ki előre. A tojásfehérjét verd nagyon kemény habbá. Ez fontos, hisz a süti sikere nagyrészt a hab szilárdságán múlik. Amikor már elég kemény, add hozzá a kristálycukrot, és verd tovább. Akkor jó, ha felfordítod a tálat, és a hab meg sem moccan benne. Ezután óvatosan add hozzá a porcukorral és sóval elkevert mandulát. Tetszés szerint színezd pár csepp ételfestékkel. Már egy-két csepptől is intenzív lesz a sütid.

Tedd a masszát nyomózsákba, és sütőpapírral bélelt tepsibe nyomj kisebb korongokat. De használhatsz szilikon macaronlapot is. Hagyd 30 percig száradni, majd előmelegített sütőben, 140 fokon süsd 12-15 percig. Közben légy résen, hátha hamarabb elkészül. A lényeg, hogy tűpróba során szilárd legyen a közepe is. A kész macaronokat vedd ki a tepsiből, és hagyd kihűlni.

Közben készítsd el a csokikrémet. Az étcsokit a tejszínnel és a vajjal melegítsd össze, majd hűtsd ki. A szilárd krémmel kenj meg két korongot, és ragaszd össze.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések