A gazpacho a spanyol konyha egyik alapreceptje, amit szinte tíz perc alatt elkészíthetsz.
Az uborka kiváló zöldség, hiszen kalóriatartalma szinte nulla, semleges íze miatt pedig változatosan elkészítheted. Az uborkás gazpacho tökéletes vendégváró fogás, de akár magadnak is összedobhatod, ha éppen diétázol.
Hozzávalók:
2 db uborka
0.5 db citrom
2 db újhagyma (vagy egy fél vöröshagyma)
0.5 pohár natúr joghurt
4 db mentalevél (+ pár darab a díszítéshez)
2 evőkanál olívaolaj
só
bors
Elkészítés:
Hámozd meg az uborkát, hosszában vágd félbe, kanállal kapard ki a magját, majd darabold hasábokra. Tisztítsd meg a hagymát, és vágd fel. Csavard ki a citrom levét. Mosd és szárítsd meg a mentaleveleket. Öntsd az uborkát, a hagymát, a citromlevet, a joghurtot, a mentát és az olívaolajat turmixgépbe. Turmixold, amíg sima állagú nem lesz. Sózd és borsozd ízlés szerint, tálalásig pedig tárold hűvös helyen. Tálalás előtt díszítsd mentalevelekkel.
- Vaníliás, csokis Ekler-fánk - Bevált tippek, hogy végre a tészta is jól sikerüljön
- Könnyű, meggyes tejpite: a tésztája szinte olyan, mint a palacsintáé
- Karamellás fordított almatorta - Így készül a tökéletes tarte tatin
- Szilvás hajtogatott pite, avagy így készül a népszerű francia galette
- A klasszikus creme brulée sokszor bizonyított receptje: ha így készíted, biztosan nem rontod el
0 Megjegyzések