Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Kalóriaszegény, mégis ízletes előétel: uborkás gazpacho, ahogy a nagyi készíti

A gazpacho a spanyol konyha egyik alapreceptje, amit szinte tíz perc alatt elkészíthetsz.
Az uborka kiváló zöldség, hiszen kalóriatartalma szinte nulla, semleges íze miatt pedig változatosan elkészítheted. Az uborkás gazpacho tökéletes vendégváró fogás, de akár magadnak is összedobhatod, ha éppen diétázol.

Hozzávalók:

2 db uborka
0.5 db citrom
2 db újhagyma (vagy egy fél vöröshagyma)
0.5 pohár natúr joghurt
4 db mentalevél (+ pár darab a díszítéshez)
2 evőkanál olívaolaj
bors

Elkészítés:

Hámozd meg az uborkát, hosszában vágd félbe, kanállal kapard ki a magját, majd darabold hasábokra. Tisztítsd meg a hagymát, és vágd fel. Csavard ki a citrom levét. Mosd és szárítsd meg a mentaleveleket. Öntsd az uborkát, a hagymát, a citromlevet, a joghurtot, a mentát és az olívaolajat turmixgépbe. Turmixold, amíg sima állagú nem lesz. Sózd és borsozd ízlés szerint, tálalásig pedig tárold hűvös helyen. Tálalás előtt díszítsd mentalevelekkel.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések