Az egészben sült karfiol olyan, akár egy torta, csak sokkal kevesebb kalóriát tartalmaz, és gyorsabban elkészül.
Az egészben sült karfiol valódi ételkülönlegesség, mégis hihetetlen egyszerűen elkészíthető. Energiatartalma nagyon alacsony, ám ez magas telítőértékkel párosul. Magyarán, nem kell sokat enned belőle ahhoz, hogy jóllakj. Elenyésző szénhidráttartalma miatt cukorbetegeknek is kedvező táplálék.
Hozzávalók:
1 db közepes karfiol
20 dkg finomra reszelt parmezán sajt
3 dl zsírosabb natúr joghurt
1 evőkanál napraforgóolaj
1 db citromlé
1 kiskanál őrölt kömény
1 kiskanál curry
2 kiskanál tengeri só
1 kiskanál őrölt bors
2 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt 200 fokra, ezután olajozz ki egy edényt. A karfiol külső leveleinek és a torzsájának egy részét vágd le, és mosd meg egészben. Egy tálban készítsd el az öntetet: keverd össze a joghurtot, a zúzott fokhagymát, a citromlevet és a fűszereket.
Alaposan forgasd bele ebbe az öntetbe a karfiolt, majd rakd a sütőbe. Előmelegített sütőben, 180 fokon 30-40 percig süsd. Szórd meg parmezánnal a karfiolt addig, amíg még meleg. Tálalhatod önmagában vagy salátával.
- Vaníliás, csokis Ekler-fánk - Bevált tippek, hogy végre a tészta is jól sikerüljön
- Könnyű, meggyes tejpite: a tésztája szinte olyan, mint a palacsintáé
- Karamellás fordított almatorta - Így készül a tökéletes tarte tatin
- Szilvás hajtogatott pite, avagy így készül a népszerű francia galette
- A klasszikus creme brulée sokszor bizonyított receptje: ha így készíted, biztosan nem rontod el
0 Megjegyzések