Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Selymes kertizöldség-krémleves: remek fogyókúrás alternatíva

A krémleves hidegen és melegen is nagyon zöld, nagyon finom, ráadásul alakbarát finomság.
Még a szkeptikusokat is meggyőzi ez a fantasztikus, zöldségekből készült krémleves, hiszen ízekben gazdag, ráadásul laktató fogás. A tetejére reszelhetsz akár sajtot is, megszórhatod petrezselyemmel, levesgyönggyel vagy pirított kenyérkockákkal.

Hozzávalók:

20 dkg friss sóska
20 dkg friss paraj
20 dkg friss csalánlevél
10 dkg újhagyma
6 dl zöldségalaplé - kocka is lehet
3 dl tej
2 dl tejszín
2 db tojássárgája
6 dkg vaj

Elkészítés:

A forró vajon futtasd meg az apróra vágott hagymát. A zölségleveleket tisztítsd meg a száraktól, folyó vízzel mosd át, vágd össze, add a hagymához, és két-három percig párold, amíg össze nem esik.
Öntsd fel a zöldséglevessel és a tejjel, majd forrald pár percig. Húzd le a tűzről, mixerrel pürésítsd finom péppé, és sózd ízlés szerint. A tejszínt keverd el a tojássárgájával, és csorgasd a levesbe. Utána már ne hevítsd, mert összeugrik. Tálaláskor adhatsz hozzá pirított kenyérkockát, vagy megszórhatod petrezselyemmel.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések