A krémleves hidegen és melegen is nagyon zöld, nagyon finom, ráadásul alakbarát finomság.
Még a szkeptikusokat is meggyőzi ez a fantasztikus, zöldségekből készült krémleves, hiszen ízekben gazdag, ráadásul laktató fogás. A tetejére reszelhetsz akár sajtot is, megszórhatod petrezselyemmel, levesgyönggyel vagy pirított kenyérkockákkal.
Hozzávalók:
20 dkg friss sóska
20 dkg friss paraj
20 dkg friss csalánlevél
10 dkg újhagyma
6 dl zöldségalaplé - kocka is lehet
3 dl tej
2 dl tejszín
2 db tojássárgája
6 dkg vaj
só
Elkészítés:
A forró vajon futtasd meg az apróra vágott hagymát. A zölségleveleket tisztítsd meg a száraktól, folyó vízzel mosd át, vágd össze, add a hagymához, és két-három percig párold, amíg össze nem esik.
Öntsd fel a zöldséglevessel és a tejjel, majd forrald pár percig. Húzd le a tűzről, mixerrel pürésítsd finom péppé, és sózd ízlés szerint. A tejszínt keverd el a tojássárgájával, és csorgasd a levesbe. Utána már ne hevítsd, mert összeugrik. Tálaláskor adhatsz hozzá pirított kenyérkockát, vagy megszórhatod petrezselyemmel.
- Vaníliás, csokis Ekler-fánk - Bevált tippek, hogy végre a tészta is jól sikerüljön
- Könnyű, meggyes tejpite: a tésztája szinte olyan, mint a palacsintáé
- Karamellás fordított almatorta - Így készül a tökéletes tarte tatin
- Szilvás hajtogatott pite, avagy így készül a népszerű francia galette
- A klasszikus creme brulée sokszor bizonyított receptje: ha így készíted, biztosan nem rontod el
0 Megjegyzések