Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Quinoasaláta spárgával: az egyik legjobb étel, amit választhatsz a diétádhoz

Laktató, finom, és tökéletes választás, ha diétázol, de szeretnél egy jót enni.
A quinoa sokkal jobb, mint a fehér rizs, különösen, ha fogyókúrázol. A kissé mogyoróízű álgabona gluténmentes, emellett magnéziumban és vasban is gazdag táplálék. A quinoához jól illik a spárga, ami akár mirelit is lehet. A gránátalmával együtt pedig egyszerűen fenséges ízvilágot varázsolhatsz az asztalra. Próbáld ki ebédre vagy akár vacsorára!
 

Hozzávalók 4 személyre:

10 dkg quinoa
1 kiskanál só
2 evőkanál olívaolaj
1 csokor zöldspárga
5 dkg finomra reszelt parmezán sajt
1 csokor finomra aprított petrezselyem
1 csokor finomra aprított kapor
1 db gránátalma (elhagyható)

Elkészítés:

Főzés előtt alaposan öblítsd át a szemeket, ezt akár háromszor is megteheted, ettől ugyanis nem lesz keserű. Legalább kétszer annyi vízben tedd fel főni, mint amennyi quinoát használsz. A forrástól számítva 10-15 perc alatt főzd puhára, és add hozzá a sót. Takard le tiszta konyharuhával, és hagyd állni 10 percet.

Ha szükséges, a spárgát pucold meg, majd karikázd fel. Rakd sütőpapírral bélelt tepsibe, locsold meg olívaolajjal, majd grillfokozatra állított, előmelegített sütőben süsd öt percig. Keverd össze a kihűlt quinoával, az apróra vágott kaporral, a petrezselyemmel és a gránátalma magjaival. Ha szeretnéd, megszórhatod egy kevés parmezán sajttal is.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések