Laktató, finom, és tökéletes választás, ha diétázol, de szeretnél egy jót enni.
A quinoa sokkal jobb, mint a fehér rizs, különösen, ha fogyókúrázol. A kissé mogyoróízű álgabona gluténmentes, emellett magnéziumban és vasban is gazdag táplálék. A quinoához jól illik a spárga, ami akár mirelit is lehet. A gránátalmával együtt pedig egyszerűen fenséges ízvilágot varázsolhatsz az asztalra. Próbáld ki ebédre vagy akár vacsorára!
Hozzávalók 4 személyre:
10 dkg quinoa
1 kiskanál só
2 evőkanál olívaolaj
1 csokor zöldspárga
5 dkg finomra reszelt parmezán sajt
1 csokor finomra aprított petrezselyem
1 csokor finomra aprított kapor
1 db gránátalma (elhagyható)
Elkészítés:
Főzés előtt alaposan öblítsd át a szemeket, ezt akár háromszor is megteheted, ettől ugyanis nem lesz keserű. Legalább kétszer annyi vízben tedd fel főni, mint amennyi quinoát használsz. A forrástól számítva 10-15 perc alatt főzd puhára, és add hozzá a sót. Takard le tiszta konyharuhával, és hagyd állni 10 percet.
Ha szükséges, a spárgát pucold meg, majd karikázd fel. Rakd sütőpapírral bélelt tepsibe, locsold meg olívaolajjal, majd grillfokozatra állított, előmelegített sütőben süsd öt percig. Keverd össze a kihűlt quinoával, az apróra vágott kaporral, a petrezselyemmel és a gránátalma magjaival. Ha szeretnéd, megszórhatod egy kevés parmezán sajttal is.
- Selymes kertizöldség-krémleves: remek fogyókúrás alternatíva
- Szupergyors, diétás finomság, amiből muszáj repetázni: parmezános, egészben sült karfiol
- Kalóriaszegény, mégis ízletes előétel: uborkás gazpacho, ahogy a nagyi készíti
- Így lesz tökéletes a csokis krémmel töltött macaron - Bevált recept a Macaron Napra
- Kakaós madeleine: nagyon egyszerű és finom a franciák kedvenc teasütije
0 Megjegyzések