Isteni, gombás étel, amit elrontani sem lehet, és akár vendégváró falatnak is tökéletes.
A gomba könnyen feldolgozható alapanyag, és szinte minden fűszerrel remekül párosítható. Pillanatok alatt ízletes fogást varázsolhatsz belőle, de készülj fel, hogy szinte biztosan nem marad egy falat sem! Vagy, ha mégis, akkor pár órán belül valaki repetázni fog belőle.
Hozzávalók:
40 dkg vargánya (kalap)
A BUNDÁHOZ
2 evőkanál liszt
1 evőkanál étkezési keményítő
3 db tojás1 kiskanál sütőpor
0.5 dl tejsóbors
3 gerezd összezúzott fokhagyma
A MÁRTÁSHOZ
1 kis tubus majonéz
2 pohár tejföl
1 kiskanál porcukor
kevés mustár
pici olaj
só
bors
1 gerezd összezúzott fokhagyma
Elkészítés:
Vágd a megtisztított vargányát tetszőleges nagyságú darabokra. Válaszd szét a tojásokat, a fehérjét verd habbá. Add hozzá a keményítővel, sóval, borssal, sütőporral elkevert lisztet, az összezúzott fokhagymát, a tojássárgáját és a tejet. Óvatosan keverd össze. A vargányát hintsd meg kevés liszt és keményítő keverékével, majd forgasd a tojásos keverékbe.
Forró olajban, több adagban süsd ki. Ne lepődj meg, egy picit megnő majd sütés közben! Nagyon gyorsan megsül, ha szép piros, szedd papírtörlővel bélelt tálra. A mártáshoz keverd össze a hozzávalókat, és kínáld a bundás vargányához. Azonnal fogyaszthatod. Hidegen is nagyon finom.
- Selymes kertizöldség-krémleves: remek fogyókúrás alternatíva
- Szupergyors, diétás finomság, amiből muszáj repetázni: parmezános, egészben sült karfiol
- Kalóriaszegény, mégis ízletes előétel: uborkás gazpacho, ahogy a nagyi készíti
- Így lesz tökéletes a csokis krémmel töltött macaron - Bevált recept a Macaron Napra
- Kakaós madeleine: nagyon egyszerű és finom a franciák kedvenc teasütije
0 Megjegyzések