Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Vargánya ropogós bundában, fokhagymás mártogatóssal: nagyon gyorsan megsül

Isteni, gombás étel, amit elrontani sem lehet, és akár vendégváró falatnak is tökéletes.
A gomba könnyen feldolgozható alapanyag, és szinte minden fűszerrel remekül párosítható. Pillanatok alatt ízletes fogást varázsolhatsz belőle, de készülj fel, hogy szinte biztosan nem marad egy falat sem! Vagy, ha mégis, akkor pár órán belül valaki repetázni fog belőle.

Hozzávalók:

40 dkg vargánya (kalap)

A BUNDÁHOZ
2 evőkanál liszt
1 evőkanál étkezési keményítő
3 db tojás1 kiskanál sütőpor
0.5 dl tejsóbors
3 gerezd összezúzott fokhagyma

A MÁRTÁSHOZ
1 kis tubus majonéz
2 pohár tejföl
1 kiskanál porcukor
kevés mustár
pici olaj
bors
1 gerezd összezúzott fokhagyma

Elkészítés:

Vágd a megtisztított vargányát tetszőleges nagyságú darabokra. Válaszd szét a tojásokat, a fehérjét verd habbá. Add hozzá a keményítővel, sóval, borssal, sütőporral elkevert lisztet, az összezúzott fokhagymát, a tojássárgáját és a tejet. Óvatosan keverd össze. A vargányát hintsd meg kevés liszt és keményítő keverékével, majd forgasd a tojásos keverékbe. 

Forró olajban, több adagban süsd ki. Ne lepődj meg, egy picit megnő majd sütés közben! Nagyon gyorsan megsül, ha szép piros, szedd papírtörlővel bélelt tálra. A mártáshoz keverd össze a hozzávalókat, és kínáld a bundás vargányához. Azonnal fogyaszthatod. Hidegen is nagyon finom. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések