Ha különlegességre vágysz, készíts gyors és finom krémes, szőlős sütit!
Ha van a fagyasztódban leveles tészta, süss gyorsan belőle krémes, szőlős sütit. A puding a tojástól még krémesebbé, lágyabbá válik. Tehetsz a tetejére csak szőlőt, de barackkal, almával vagy körtével is keverheted. A kész édességet díszítsd tejszínhabbal.
Hozzávalók 6 darabhoz:
1 csomag leveles tészta
1 csomag vaníliás pudingpor
20 dkg szőlő
5 dl tej
4 evőkanál cukor
1 tojás
Elkészítés:
Az előnyújtott leveles tésztát engedd fel, és darabold hat egyforma részre. Mindegyiket vágd be másfél, két centi szélesen, de arra ügyelj, hogy a tésztát ne vágd át. Így sülés közben szép peremessé válik. Rakd előmelegített sütőbe, és süsd ropogósra 180 fokon körülbelül 20 perc alatt.
Közben készítsd el a krémet. A tojást válaszd ketté, a sárgáját keverd el a cukorral, majd add hozzá a pudingport, és önts hozzá egy deci tejet. A maradékot tedd fel főni. Ha elkezd forrni, csorgasd hozzá a pudingos elegyet. Kevergesd addig, amíg el nem éri a megfelelő sűrűséget. Utána húzd le a tűzről. A tojásfehérjét verd kemény habbá, és forgasd a még meleg pudinghoz, majd hűtsd ki. A vaníliás krémet csak közvetlenül tálalás előtt kend a sütire. Utána szórd meg gyümölccsel.
- Selymes kertizöldség-krémleves: remek fogyókúrás alternatíva
- Szupergyors, diétás finomság, amiből muszáj repetázni: parmezános, egészben sült karfiol
- Kalóriaszegény, mégis ízletes előétel: uborkás gazpacho, ahogy a nagyi készíti
- Így lesz tökéletes a csokis krémmel töltött macaron - Bevált recept a Macaron Napra
- Kakaós madeleine: nagyon egyszerű és finom a franciák kedvenc teasütije
0 Megjegyzések