Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Varázslatos krémes, szőlős süti bő fél óra alatt

Ha különlegességre vágysz, készíts gyors és finom krémes, szőlős sütit!
Ha van a fagyasztódban leveles tészta, süss gyorsan belőle krémes, szőlős sütit. A puding a tojástól még krémesebbé, lágyabbá válik. Tehetsz a tetejére csak szőlőt, de barackkal, almával vagy körtével is keverheted. A kész édességet díszítsd tejszínhabbal.

Hozzávalók 6 darabhoz:

1 csomag leveles tészta 
1 csomag vaníliás pudingpor 
20 dkg szőlő 
5 dl tej 
4 evőkanál cukor 
1 tojás

Elkészítés:

Az előnyújtott leveles tésztát engedd fel, és darabold hat egyforma részre. Mindegyiket vágd be másfél, két centi szélesen, de arra ügyelj, hogy a tésztát ne vágd át. Így sülés közben szép peremessé válik. Rakd előmelegített sütőbe, és süsd ropogósra 180 fokon körülbelül 20 perc alatt.

Közben készítsd el a krémet. A tojást válaszd ketté, a sárgáját keverd el a cukorral, majd add hozzá a pudingport, és önts hozzá egy deci tejet. A maradékot tedd fel főni. Ha elkezd forrni, csorgasd hozzá a pudingos elegyet. Kevergesd addig, amíg el nem éri a megfelelő sűrűséget. Utána húzd le a tűzről. A tojásfehérjét verd kemény habbá, és forgasd a még meleg pudinghoz, majd hűtsd ki. A vaníliás krémet csak közvetlenül tálalás előtt kend a sütire. Utána szórd meg gyümölccsel.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések