A mindenféle földi jóval töltött sült alma jól átmelegít, és még a hangulatodat is feldobja.
Az almát megtöltheted darált hússal, rizzsel, de akkor a legfinomabb, ha magvakkal, téli fűszerekkel készíted el. Már az illatától mindenki éhes lesz. A töltelékbe mandulát, áfonyát, mogyorót is tehetsz, a mézet pedig lekvárral helyettesítheted.
Hozzávalók 4 darabhoz:
2 nagy alma
2 dl tejszín
4 evőkanál méz
4 evőkanál dió
4 evőkanál mazsola
fahéj
Elkészítés:
Az almákat mosd meg, és vízszintesen vágd ketté. Kanállal távolítsd el a magokat, és vájd ki a magházat. Arra ügyelj, hogy ne szúrd át a gyümölcsöt. Rakd az almákat sütőpapírral bélelt tepsibe, a vágott felükkel felfelé. A töltelékhez keverd össze a tejszínt, a darabokra vágott diót, a mazsolát, és töltsd meg az almákat. Mindegyik tetejét szórd meg fahéjjal, és csorgass rájuk mézet.
Rakd előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd körülbelül 25-30 percig, vagy amíg az alma megpuhul, a héja kicsit ráncos lesz. Arra ügyelj, hogy a gyümölcsök ne legyenek nagyon puhák. Tejszínhabbal, vaníliasodóval leöntve tálald.
- Selymes kertizöldség-krémleves: remek fogyókúrás alternatíva
- Szupergyors, diétás finomság, amiből muszáj repetázni: parmezános, egészben sült karfiol
- Kalóriaszegény, mégis ízletes előétel: uborkás gazpacho, ahogy a nagyi készíti
- Így lesz tökéletes a csokis krémmel töltött macaron - Bevált recept a Macaron Napra
- Kakaós madeleine: nagyon egyszerű és finom a franciák kedvenc teasütije
0 Megjegyzések