A karácsonyi asztalra tökéletes, de egy havas délutánon is jól esik egy könyv mellett szürcsölgetni.
Hozzávalók / 6 adag
leves
5 dl víz
4 dl édes fehérbor
4 db szegfűszeg
1 db fahéj
1 citromból nyert citromhéj
7 db tojássárgája
10 dkg cukor
200 ml habtejszín
habgaluska
5 db tojásfehérje
3 ek cukor
1 kávéskanál fahéj
Elkészítés
A vizet és a bort egy fazékba öntjük, és hozzáadjuk a fahéjat, a szegfűszeget és a kezeletlen citrom héját.
Kis lángon felforraljuk, kb. 15 percig főzzük.
Közben a tojássárgáját, a cukrot és a habtejszínt kikeverjük egy kis fazékban. Átszűrjük boros vizet, és folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a tojásos keverékhez. Először csak egy kicsit adjunk hozzá, és jól keverjük ki, különben a forró lé összeránthatja a tojást! Kis lángon folyamatosan kevergetve 10-15 percig főzzük.
Közben a tojásfehérjét kemény habbá verjük, és hozzáadjuk a cukrot és a fahéjat.
A habgaluskákat evőkanalanként a lobogó vízbe tesszük, és készre főzzük. A levessel együtt tálaljuk.
0 Megjegyzések