Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Borleves habgaluskával recept

A karácsonyi asztalra tökéletes, de egy havas délutánon is jól esik egy könyv mellett szürcsölgetni. 

Hozzávalók / 6 adag


leves
5 dl víz
4 dl édes fehérbor
4 db szegfűszeg
1 db fahéj
1 citromból nyert citromhéj
7 db tojássárgája
10 dkg cukor
200 ml habtejszín

habgaluska
5 db tojásfehérje
3 ek cukor
1 kávéskanál fahéj

Elkészítés


A vizet és a bort egy fazékba öntjük, és hozzáadjuk a fahéjat, a szegfűszeget és a kezeletlen citrom héját.
Kis lángon felforraljuk, kb. 15 percig főzzük.
Közben a tojássárgáját, a cukrot és a habtejszínt kikeverjük egy kis fazékban. Átszűrjük boros vizet, és folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a tojásos keverékhez. Először csak egy kicsit adjunk hozzá, és jól keverjük ki, különben a forró lé összeránthatja a tojást! Kis lángon folyamatosan kevergetve 10-15 percig főzzük.
Közben a tojásfehérjét kemény habbá verjük, és hozzáadjuk a cukrot és a fahéjat.
A habgaluskákat evőkanalanként a lobogó vízbe tesszük, és készre főzzük. A levessel együtt tálaljuk.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések