Ez az újítás neked is tetszeni fog. A sajttal töltött, mustáros, rántott csirkemell minden igényt kielégít.
A rántott hússal nem nagyon tudsz melléfogni. A klasszikus hétvégi fogást azonban feltuningolhatod, töltsd meg sajttal, és kend be mustárral. Így garantáltan ízletesebb lesz. Rakd forró olajba a húst, akkor kevésbé szívja magába a zsiradékot. Bármilyen körettel kínálhatod.
Hozzávalók:
4 db csirkemell
4 szelet sajt
1 evőkanál mustár
10 dkg liszt
12 dkg zsemlemorzsa
2 db tojás
só
Elkészítés:
A húst mosd meg, törölgesd szárazra, és nyisd szét. Kicsit klopfold ki, sózd meg, majd kend meg mustárral. Rakj mindegyik csirkemellre egy szelet sajtot. A húst hajtsd össze, fogvájóval vagy hústűvel meg is tűzheted, hogy ne nyíljon szét.
Panírozd be a szokásos módon: forgasd meg lisztben, tojásban, majd zsemlemorzsában. A felesleges panírt rázd le. Bő, forró olajban süsd a hús minden oldalát aranybarnára. Szedd papírtörlőre, és csepegtesd le róla a zsiradékot. Ha diétásabban készítenéd, tedd tepsibe a rántott csirkemellet, és süsd aranybarnára.
- Triplahagymás leves: ezzel turbózd fel az immunrendszeredet
- Karcsúsító, zöldséges, sajtos pizza: ezért bolondulnak a diétázók
- Édeskrumpli-rakottas csirkével és sajttal: laktató egytálétel a sütőből
- Roppanós karfiol fűszeres lében eltéve: így kibírja az egész telet
- Bevált, mákos piskóta szilvalekvárral: így mindig sikerül a tészta
0 Megjegyzések