Ezt a finom, lisztmentes pizzát a gluténmentes étrendbe is könnyen beillesztheted.
A szemet gyönyörködtető, karfiolos céklapizzát egyszerűen elkészítheted, mesterséges színek nélkül is nagyon jól mutat. Nem kell keleszteni, dagasztani, és a tésztájába kerül a sajt. Megkenheted szósszal, feltétként rakhatsz rá gránátalmát, mángoldot, rukkolát, mindenféle egészséges finomságot.
Hozzávalók:
1 db karfiol
1 db nagyobb cékla
2 db tojás
5 dkg zabpehely
5 dkg parmezán sajt
2 gerezd fokhagyma
1 teáskanál só
bors
Elkészítés:
A céklát pucold meg, vágd kisebb darabokra, és süsd meg, vagy főzd puhára. Botmixerrel pürésítsd. Egy tiszta textil segítségével nyomkodd ki belőle a nedvességet. A karfiolt alaposan mosd meg, szedd rózsáira, és aprítógépben vágd apróra. Akkor jó, ha külsőleg hasonlít a rizsre. Keverd hozzá a céklát, az aprított zabpelyhet, a tojást, a reszelt sajtot, ízesítsd zúzott fokhagymával, sóval és borssal. Jól dolgozd össze az egészet.
Ezt követően egyengesd a masszát egy sütőpapírral bélelt pizzaformába. Rakhatsz rá feltétként zöldségeket, sajtot. Forró sütőben, 180 fokon süsd meg 10-15 perc alatt.
- Házi birsalmasajt kevés munkával: így tedd el az ízletes csemegét
- Olcsó és elronthatatlan kevert süti: dióval egyszerűen fantasztikus
- Ropogós, körtés villámdesszert leveles tésztából: 30 perc, és kész
- Gluténmentes, édes tökkenyér: finom, illatos édesség pofonegyszerűen
- Bajor káposzta kolbásszal: laktató, és megnyalod utána mind a 10 ujjadat
0 Megjegyzések