A diós kevert sütihez még a mérleget sem kell elővenned, kimérheted bögrével a hozzávalókat.
Ha nincs sok időd a sütésre, az egyszerű kevert tészta bármikor bevethető. Nincs vele sok munka, csak vegyítsd a száraz és a nedves hozzávalókat. Ősszel a dió sem hiányozhat belőle. Lekvárral, csokival beborítva még finomabb, a házias sütik kedvelőinek kötelező kipróbálni.
Hozzávalók:
1 bögre liszt
1 bögre dió
0.75 bögre cukor
0.75 bögre tej
0.25 bögre olaj
2 db tojás
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
1 teáskanál fahéj
1 csipet só
Elkészítés:
A tojásokat üsd egy tálba, keverd habosra a cukorral és a vaníliával, majd öntsd hozzá a tejet és az olajat. A diót daráld le, vagy vágd kisebb darabokra, mixeld a liszttel, a fahéjjal, a sóval és a sütőporral.
Egyengesd a tésztát vajjal kikent, liszttel megszórt tepsibe, és előmelegített sütőben süsd meg körülbelül 25-30 perc alatt. Ha a sütibe szúrt tűre nem ragad massza, biztosan átsült. Ellenkező esetben hagyd még pár percig a sütőben. Ha forrón lekvárral is megkened, még finomabb lesz.
0 Megjegyzések