Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Ropogós, körtés villámdesszert leveles tésztából: 30 perc, és kész

Leveles tésztából a legegyszerűbb elkészítened a mutatós, körtés sütit.
Ha van a hűtődben leveles tészta, nem bánod meg, ha ezt a körtés sütit készíted el belőle. Külön nem kell gyúrással, kelesztéssel foglalatoskodnod. Tízóraira és vendégvárónak is tökéletes választás. Nagy előnye még, hogy biztosan nem tudod elhibázni. 

Hozzávalók:

1 csomag leveles tészta
3 db körte
3 evőkanál méz
1 db tojás
1 teáskanál citromlé
1 mokkáskanál fahéj

Elkészítés:

Ha fagyasztott leveles tésztával dolgozol, szobahőmérsékleten engedd fel, különben 10 perccel a tésztakészítés előtt ráérsz kivenni a hűtőből. Lisztezett felületen nyújtsd ki, és vágd fel körülbelül 8x8 centis négyzetekre. Hajtsd háromszög alakúra, a két száránál, a szélektől körülbelül egy centire vágd be háromnegyedig a tésztát. Terítsd szét, a vékony, egy centis részt hajtsd az ellentétes oldalra, a vágás alá. Ezt ismételd meg a másik oldallal is. Így lesznek igazán mutatósak a sütik. 

A körtéket pucold meg, vágd ketté, szedd ki a magházat, szeleteld fel tetszés szerint, és locsold meg citromlével. A tészta közepét kend meg a mézzel, és rakd rá ízlésesen a körtéket. Szórd meg fahéjjal, told előmelegített sütőbe, és 15-20 perc alatt süsd aranybarnára.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések