Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Gluténmentes, édes tökkenyér: finom, illatos édesség pofonegyszerűen

A mézédes őszi csemegéből egyszerűen isteni tökkenyeret készíthetsz. Keleszteni nem, csak keverni kell a tésztát.
Hozd ki a lehető legtöbbet a sütőtökből! Ma már cseppet sem szokatlan, hogy az egészséges zöldségből sütik is készülnek. Méghozzá milyen finomak! Érdemes kipróbálni a kellemesen fűszeres, sütőtökös kenyeret. Ezt a változatot a gluténérzékenyek is megehetik. Kitűnő reggeli vagy vacsora lehet egy bögre forró itallal. 

Hozzávalók:

20 dkg sütőtök
15 dkg mandulaliszt
5 dkg kókuszliszt
4 teáskanál juharszirup
3 db tojás
1 teáskanál fahéj
1 teáskanál sütőpor
0.5 dl kókuszolaj
0.5 teáskanál só
0.5 teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál szegfűszeg

Elkészítés:

Üsd a tojásokat egy tálba, keverd hozzá a juharszirupot, a kókuszolajat, és habosítsd gépi habverővel. Egy másik edényben mixeld a kétféle gluténmentes lisztet, a sót, a szódabikarbónát, a sütőport, a fahéjat és a szegfűszeget. Forgasd össze a száraz és a nedves hozzávalókat, végül dolgozd a masszába a meghámozott, lereszelt vagy kis darabokra vágott sütőtököt. 

Egy kenyérformát vagy őzgerincet bélelj ki sütőpapírral, és egyengesd bele a tésztát. Dugd az előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd meg körülbelül 45 perc alatt. Ha tűpróba során a sütibe szúrt késre vagy tűre nem ragad massza, elkészült. Ellenkező esetben süsd még tovább.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések