Nem túl édes, szolidan mákos, házi szilvalekvárral pedig fantasztikus a régimódi piskóta.
A mákos-szilvalekváros piskóta igazi házias édesség, aminek feltétlenül el kell tenned a receptjét. Nem túl tömény, pont jó. A tésztájába víz és olaj is kerül, szép magasra feljön. Kevergesd jó sokáig, mert minél levegősebb a tészta, annál finomabb. Kevésbé tudod elhibázni, mint a hagyományos piskótát.
Hozzávalók 20 szelethez:
20 dkg cukor
15 dkg liszt
6 db tojás
6 dkg mák
3 evőkanál víz
0.5 dl olaj
1 csomag vaníliás cukor
1 teáskanál sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
0.5 kis üveg szilvalekvár
Elkészítés:
A tojásokat válaszd ketté, és a sárgájukat keverd habosra a cukorral és a vaníliával, majd részletekben add hozzá a vizet és az olajat. A lisztet vegyítsd a mákkal, a sütőporral és a reszelt citromhéjjal. A tojásfehérjét verd kemény habbá, és a mákos keverékkel felváltva dolgozd a tojássárgás masszába. Ügyelj, hogy ne törjön meg a tészta.
Egy közepes méretű tepsit bélelj ki sütőpapírral, és egyengesd bele a masszát. Told előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd meg 25-30 perc alatt. Mielőtt kivennéd a tepsiből, végezz tűpróbát. Szúrj a tészta közepébe egy hegyes kést. Ha nem tapad rá massza, elkészült. Várd meg, míg kihűl, majd vágd ketté, és a közepét, valamint a tetejét is kend meg lekvárral.
- Házi birsalmasajt kevés munkával: így tedd el az ízletes csemegét
- Olcsó és elronthatatlan kevert süti: dióval egyszerűen fantasztikus
- Ropogós, körtés villámdesszert leveles tésztából: 30 perc, és kész
- Gluténmentes, édes tökkenyér: finom, illatos édesség pofonegyszerűen
- Bajor káposzta kolbásszal: laktató, és megnyalod utána mind a 10 ujjadat
0 Megjegyzések