Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

A tökéletes dinsztelt lilakáposzta receptje: almával, borral még finomabb

Zsírosabb húsok tökéletes kísérője lehet a fűszeres, dinsztelt lilakáposzta.
Egy szép fej lila- vagy vöröskáposztához bármikor és bármilyen boltban hozzájuthatsz. Kevés munkával fantasztikus köretet készíthetsz belőle. Kacsa, liba és disznótoros mellé is jól illik a karamellizált, fűszerekkel és borral feldobott vöröskáposzta. Egyszerre édes és savanyú, igazán ínycsiklandó. Ne várd meg, míg kihűl, melegen a legfinomabb.  

Hozzávalók:

1 fej lilakáposzta
1 db alma
1 teáskanál köménymag
1 db vöröshagyma
2 dl vörösbor
1 evőkanál zsírsó
5 cukor

Elkészítés:

Lehetőleg nagyobb, keményebb káposztát válassz. A külső levelét szedd le, mosd meg, a torzsáját vágd ki, és vékonyan szeleteld fel. Sózd meg, és pihentesd egy kicsit. Az almát vágd kisebb darabokra. Rakd egy lábosba a zsírt, olvaszd fel, dobd rá a cukrot és az apróra vágott hagymát, majd karamellizáld meg. Tedd rá a káposztát, az almát, önts rá kevés vizet, és szórd meg köménymaggal. Kevergetve párold meg a káposztát. Amikor már puha, öntsd rá a bort, és hagyd még a tűzön öt percig. Ha kicsit savanykásabban szereted, locsold meg kevés ecettel. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések