Zsírosabb húsok tökéletes kísérője lehet a fűszeres, dinsztelt lilakáposzta.
Egy szép fej lila- vagy vöröskáposztához bármikor és bármilyen boltban hozzájuthatsz. Kevés munkával fantasztikus köretet készíthetsz belőle. Kacsa, liba és disznótoros mellé is jól illik a karamellizált, fűszerekkel és borral feldobott vöröskáposzta. Egyszerre édes és savanyú, igazán ínycsiklandó. Ne várd meg, míg kihűl, melegen a legfinomabb.
Hozzávalók:
1 fej lilakáposzta
1 db alma
1 teáskanál köménymag
1 db vöröshagyma
2 dl vörösbor
1 evőkanál zsírsó
5 cukor
Elkészítés:
Lehetőleg nagyobb, keményebb káposztát válassz. A külső levelét szedd le, mosd meg, a torzsáját vágd ki, és vékonyan szeleteld fel. Sózd meg, és pihentesd egy kicsit. Az almát vágd kisebb darabokra. Rakd egy lábosba a zsírt, olvaszd fel, dobd rá a cukrot és az apróra vágott hagymát, majd karamellizáld meg. Tedd rá a káposztát, az almát, önts rá kevés vizet, és szórd meg köménymaggal. Kevergetve párold meg a káposztát. Amikor már puha, öntsd rá a bort, és hagyd még a tűzön öt percig. Ha kicsit savanykásabban szereted, locsold meg kevés ecettel.
- Sajttal töltött, mustáros, rántott csirkemell: a bunda ropogós, a hús puha, omlós
- Omlós, puha, gesztenyés kuglóf: nagyanyáink kedvenc sütije
- Baconbe göngyölt, töltött paprika a sütőből: egyszerű, mégis ínyenc fogás
- Sült gesztenye házilag: bevált trükkök a sikeres sütéshez
- Karcsúsító, almás-spenótos smoothie: ez felpörgeti az anyagcserédet
0 Megjegyzések