Olyan, mint amilyet a nagyi készített még a gyermekkorodban: ízletes és jó gazdag.
A csirkebecsinált leves már a békeidőkben is nagyon kedvelt volt, ünnepi alkalmakkor, esküvőn is gyakran került az asztalra. Azóta sem merült feledésbe. Készítheted csirkeaprólékból és -mellből is. Legtöbbször tejszínnel, tejföllel sűrítik, és teszik selymessé, sőt, sokszor tojást is kevernek hozzá.
Hozzávalók:
50 dkg csirke
2 db sárgarépa
1 db fehérrépa
1 db krumpli
1 csokor petrezselyem
1 db vöröshagymasóbors
1 dl tejföl
1 evőkanál liszt
olaj
Elkészítés:
A megmosott csirkemellet vágd egy-két centis kockákra. A krumplit pucold meg, majd darabold fel tetszés szerint. Kevés olajon egy-két percig kevergesd, majd tedd hozzá a húst, és minden oldalát pirítsd meg. Add hozzá a krumplit is, és önts hozzá egy liter vizet. Fűszerezd sóval, borssal, és lefedve párold. Ha megpuhult a hús és a krumpli, tedd hozzá a megtisztított zöldségeket, majd öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje a hozzávalókat. Főzz puhára mindent, majd a tejfölt keverd simára a liszttel, szedj hozzá egy-két merőkanál levet, és kevergetve csorgasd a levesbe. Szórd hozzá az apróra vágott petrezselymet is. Tálalásig tartsd melegen.
- Sajttal töltött, mustáros, rántott csirkemell: a bunda ropogós, a hús puha, omlós
- Omlós, puha, gesztenyés kuglóf: nagyanyáink kedvenc sütije
- Baconbe göngyölt, töltött paprika a sütőből: egyszerű, mégis ínyenc fogás
- Sült gesztenye házilag: bevált trükkök a sikeres sütéshez
- Karcsúsító, almás-spenótos smoothie: ez felpörgeti az anyagcserédet
0 Megjegyzések