Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Fűszeres becsinált leves: olyan sűrű, hogy megáll benne a kanál

Olyan, mint amilyet a nagyi készített még a gyermekkorodban: ízletes és jó gazdag.
A csirkebecsinált leves már a békeidőkben is nagyon kedvelt volt, ünnepi alkalmakkor, esküvőn is gyakran került az asztalra. Azóta sem merült feledésbe. Készítheted csirkeaprólékból és -mellből is. Legtöbbször tejszínnel, tejföllel sűrítik, és teszik selymessé, sőt, sokszor tojást is kevernek hozzá.  

Hozzávalók:

50 dkg csirke
2 db sárgarépa
1 db fehérrépa
1 db krumpli
1 csokor petrezselyem
1 db vöröshagymasóbors
1 dl tejföl
1 evőkanál liszt
olaj

Elkészítés:

A megmosott csirkemellet vágd egy-két centis kockákra. A krumplit pucold meg, majd darabold fel tetszés szerint. Kevés olajon egy-két percig kevergesd, majd tedd hozzá a húst, és minden oldalát pirítsd meg. Add hozzá a krumplit is, és önts hozzá egy liter vizet. Fűszerezd sóval, borssal, és lefedve párold. Ha megpuhult a hús és a krumpli, tedd hozzá a megtisztított zöldségeket, majd öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje a hozzávalókat. Főzz puhára mindent, majd a tejfölt keverd simára a liszttel, szedj hozzá egy-két merőkanál levet, és kevergetve csorgasd a levesbe. Szórd hozzá az apróra vágott petrezselymet is. Tálalásig tartsd melegen. 


Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések