Az ősz és a tél kedvence a gesztenye, amit a kuglófba is becsempészhetsz.
Végre rengeteg gesztenyés finomságot készíthetsz, és nemcsak bolti masszából. Ezt a kuglófot is ki kell próbálnod. Jobbat nem kívánhatsz egy bögre forró italhoz. Hamarabb összeállítod a tésztát, mint ahogy a sütő bemelegszik. Puha, és a díszítésnél bátran elengedheted a fantáziádat.
Hozzávalók:
25 dkg liszt
25 dkg gesztenyemassza
15 dkg cukor
10 dkg vaj
3 db tojás
1 csipet só
0.5 csomag sütőpor
rumaroma
1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
A tojásokat válaszd ketté, és a fehérjét verd kemény habbá. A sárgákat egy másik edényben keverd ki a cukorral. Ha már szép fényes, akkor add hozzá az olvasztott vajat, a villával áttört gesztenyemasszát, a rumaromát, a vaníliás cukrot, majd a sóval, sütőporral mixelt lisztet. Végül laza mozdulatokkal forgasd hozzá a tojáshabot.
A kuglófformát vajazd ki, és szórd meg liszttel, majd öntsd bele a masszát. Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg körülbelül 40 perc alatt. Érdemes tűpróbát végezni. Ha a kuglófba szúrt tű nem lesz ragacsos, vedd ki a sütőből. Pihentesd pár percig a formában, majd borítsd egy tálra. Porcukorral megszórva kínáld.
- Triplahagymás leves: ezzel turbózd fel az immunrendszeredet
- Karcsúsító, zöldséges, sajtos pizza: ezért bolondulnak a diétázók
- Édeskrumpli-rakottas csirkével és sajttal: laktató egytálétel a sütőből
- Roppanós karfiol fűszeres lében eltéve: így kibírja az egész telet
- Bevált, mákos piskóta szilvalekvárral: így mindig sikerül a tészta
0 Megjegyzések