Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Édeskrumpli-rakottas csirkével és sajttal: laktató egytálétel a sütőből

Ha édesburgonyával és csirkével készíted a rakott krumplit, sokkal kevésbé terheli meg a gyomrot, és az ízére sem lesz panasz.
Diétában igazi segítség az egészséges, karcsúsító édesburgonya. Zsírban és koleszterinben szegény, így a cukorbetegek is nyugodtan ehetik. Most már könnyű hozzájutni, sokoldalúan felhasználható, és ízletes rakottas alapja lehet. Még kevés tejszínt is megengedhetsz hozzá magadnak. 

Hozzávalók:

1 kg édesburgonya
60 dkg csirkemell
2 dl tejszín
2 gerezd fokhagyma
bors
szerecsendió

Elkészítés:

Az édesburgonyát alaposan mosd meg, hámozd meg, és vágd egyforma nagyságú karikákra. Arra ügyelj, hogy ne legyenek túl vastagok a szeletek. A csirkemellet öblítsd le, itasd fel róla a nedvességet, vágd vékony szeletekre vagy kisebb kockára, és kevés olajon kevergesd fehéredésig. Fűszerezd sóval, borssal, szerecsendióval, zúzott fokhagymával, és pirítsd meg. 

Egy tűzálló tálat kenj ki kevés olajjal, és rakj le egy réteg édesburgonyát. Arra kerül a hús, majd fedd be a maradék krumplival. Locsold meg a tejszínnel, és szórd meg reszelt sajttal. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg 30-35 perc alatt. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések