A baconös sült paprika húsok mellé kiváló köret, csak úgy magában pedig könnyű, ízletes vacsora is lehet.
Igazi különlegesség és változatosság lehet a fűszeres túróval sült, töltött paprika. Ha baconbe tekered, még ízletesebb lesz. A legjobb választás hozzá a kaliforniai, a pritamin vagy a kápia paprika. A zamatos, illatos, fehérjében gazdag fogás langyosan és hidegen is nagyon finom.
Hozzávalók 4 személyre:
4 db tölthető paprika
8 szelet bacon
25 dkg túró
2 dl tejföl
1 db paradicsom
1 db lilahagyma
3 szál petrezselyem
1 teáskanál pirospaprika
só
bors
Elkészítés:
A paprikát alaposan mosd meg, a tetejét vágd le, a magházat szedd ki. A túrót nyomkodd meg villával, rakd hozzá a tejfölt, a kis darabokra vágott lilahagymát és paradicsomot, az aprított petrezselymet. Fűszerezd sóval, borssal, pirospaprikával, és az egészet keverd össze.
Töltsd meg a masszával a paprikákat, és tekerd be baconnel. Pakold olajjal kikent tepsibe, és told forró sütőbe. Süsd meg 180 fokon 25 perc alatt.
- Triplahagymás leves: ezzel turbózd fel az immunrendszeredet
- Karcsúsító, zöldséges, sajtos pizza: ezért bolondulnak a diétázók
- Édeskrumpli-rakottas csirkével és sajttal: laktató egytálétel a sütőből
- Roppanós karfiol fűszeres lében eltéve: így kibírja az egész telet
- Bevált, mákos piskóta szilvalekvárral: így mindig sikerül a tészta
0 Megjegyzések