Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Baconbe göngyölt, töltött paprika a sütőből: egyszerű, mégis ínyenc fogás

A baconös sült paprika húsok mellé kiváló köret, csak úgy magában pedig könnyű, ízletes vacsora is lehet.
Igazi különlegesség és változatosság lehet a fűszeres túróval sült, töltött paprika. Ha baconbe tekered, még ízletesebb lesz. A legjobb választás hozzá a kaliforniai, a pritamin vagy a kápia paprika. A zamatos, illatos, fehérjében gazdag fogás langyosan és hidegen is nagyon finom.

Hozzávalók 4 személyre:

4 db tölthető paprika
8 szelet bacon
25 dkg túró
2 dl tejföl
1 db paradicsom
1 db lilahagyma
3 szál petrezselyem
1 teáskanál pirospaprika
bors

Elkészítés:

A paprikát alaposan mosd meg, a tetejét vágd le, a magházat szedd ki. A túrót nyomkodd meg villával, rakd hozzá a tejfölt, a kis darabokra vágott lilahagymát és paradicsomot, az aprított petrezselymet. Fűszerezd sóval, borssal, pirospaprikával, és az egészet keverd össze.

Töltsd meg a masszával a paprikákat, és tekerd be baconnel. Pakold olajjal kikent tepsibe, és told forró sütőbe. Süsd meg 180 fokon 25 perc alatt. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések