A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Egy álomfejtő elárulta, mit jelent 5 gyakori, durva rémálom

Álmodtad már azt, hogy kiütéseid vannak, vagy azt, hogy kiesnek a fogaid? Most kiderült, mi állhat ennek hátterében.
A szakemberek szerint minden éjjel legalább háromszor álmodunk, és még ha sokszor nem is emlékszünk rájuk, álmaink fontos üzeneteket közvetítenek az aktuális lelki állapotunkról. A legendákkal ellentétben ezek nem a jövőt jósolják meg, hanem a tudatalattinkban elraktározott vágyainkat és félelmeinket térképezik fel.

Egy szakember elárulta, mit jelent 5 rémálom, amely nagyon gyakran jelenik meg képzeletünkben.

1. Foghullás

Egyes mítoszok szerint a foghullás egy hozzátartozónk halálát jelzi, azonban a pszichológus szerint egészen másra utal ez a rémálom. A fogunkat a rágásra használjuk, és amennyiben álmunkban elveszítjük őket, nem tudjuk megemészteni a táplálékot. A szakember szerint ez arra utal, hogy
valamin folyamatosan rágódunk, nem tudjuk elfogadni az életünk egy részét.

2. Hajvágás, hajhullás

A két álomnak eltérő jelentése is lehet. Amennyiben levágatod a hajad,
szeretnéd megmutatni a valódi személyiséged a környezetednek, örülnél, ha ismernék az igazi énedet.
Emellett azt is jelentheti, hogy túl sokat beszélsz, és a lényeg helyett elveszel a részletekben. Koncentrálj a mondanivalódra, ne köntörfalazz, légy őszinte és egyenes!

3. Kiütések

Ha kiütésekkel álmodsz,
sebezhető vagy, és rengeteg szorongás árnyékolja be a mindennapjaidat.
A fájó, viszkető bőrsérülést okozhatja egy traumatikus esemény, egy mérgező párkapcsolat vagy munkahelyi konfliktusok is. Az álomfejtő szerint azt is jelentheti, hogy egy jó barátunk vagy családtagunk elvesztésétől rettegünk.

4. Kiszúrt szem

Egy ilyen álom esetében fontos részlet lehet, hogy melyik szemünket veszítjük el. A jobb szem a bal agyféltekéhez, ezáltal a logikus gondolkodáshoz tartozik, míg a bal szem a jobb agyféltekével áll kapcsolatban, ami a kreativitásunkért felel.

Ha egy ismerősöd szúrja ki a szemed, légy óvatos, ugyanis lehetséges, hogy eljátssza a bizalmad az illető.

5. Meztelenkedés nyilvánosság előtt

Egy tipikus rémálom, ami valószínűleg a többség életében előfordult már. Az álomfejtő szerint ez is
a sebezhetőséggel, a kiszolgáltatottsággal függ össze,
és valószínűleg úgy érzed, szégyellned kell magad a környezeted előtt. Amennyiben magabiztosnak érzed magad álmodban, készen állsz rá, hogy megmutasd a valódi éned, és nem érzel bizonytalanságot a testeddel kapcsolatban sem.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések