A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Hiányzik még az exed? Így lépj gyorsan túl rajta!

Rövidítsd le a gyász időszakát!
Majdnem mindegy, hogy ér véget egy párkapcsolat, a szakítás garantáltan megviseli mindkét felet. Ebben az esetben egyik oldalon sem jó állni, és még ha szerelem nélkül, közös megállapodással is válnak el útjaitok, garantáltan okoz pár átvirrasztott éjszakát és hullámvölgyet a búcsú.

Ebben az esetben sajnos kevés jó tanáccsal szolgálhatnak a barátaink: sokszor csak az idő segít, a jó hozzáállással maximum rövidíthetjük, de át nem ugorhatjuk a gyászidőszakot.

Azonban úgy tűnik, mégis van megoldás erre a lehetetlennek tűnő feladatra.

A Missouri-St. Louis egyetem professzorai kifejlesztettek egy úgynevezett "szerelem-szabályozó stratégiát", ami segíthet a gyorsabb továbblépésben. A vizsgálaton résztvevő 20 és 37 év közti emberekben csupán egy dolog volt a közös: még mindig az exük után epekedtek.

Az első feladatban exeik rossz tulajdonságait kellett feleleveníteniük, a másodikban a pillanatnyi érzéseiket elemzték (ugyanis az érzelmeinkkel való szembenézés és azok elfogadása segíthet a továbblépésben), a harmadikban pedig random kérdésekre válaszoltak, hogy eltereljék figyelmüket a témáról.

A kutatás kimutatta, hogy míg a feladat elsőre rossz érzéseket váltott ki a résztvevőkből, hosszútávon hatalmas segítséget nyújtott nekik az első lépcső, azaz az exek negatív tulajdonságainak felidézése. Ez a technika azért hatásos, mert szakítás után hajlamosak vagyunk csak a jó, hiányzó dolgokra emlékezni, és utólag egészen más színben tűnhet fel a kapcsolat, mint pár hónappal ezelőtt.

Míg korábban ki akartunk lépni belőle, utólag nem értjük a döntést, azonban ha előhívjuk a volt párunk negatív, bosszantó tulajdonságait, segíthetjük a gyorsabb elengedést. Amennyiben hasonló cipőben jársz, itt az idő, hogy te is felidézd, milyen szokásaival idegesített, milyen mondataival bántott meg a volt partnered. Ha a közös, romantikus fotók nézegetése helyett erre koncentrálsz, garantáltan nem kell több 100-as zsepit elhasználnod!

Forrás: HelloGiggles

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések