A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Elképzelés vs. valóság - ilyen a mai harmincas nők élete

Nem kell rögtön kétségbeesned, ha nem úgy alakult, ahogy elképzelted.
Hogy milyen életet képzel el magának a legtöbb nő 30 éves korára? Kedvenc romantikus filmjeinkből kiindulva nagy családra, anyagi függetlenségre, álommelóra és mintaférjre vágyunk, ha pedig mindez nem jön össze, csalódottan keressük a bűnbakot - szedte össze a brit Glamour.

Holott a valóság egészen más, mint amit a hollywoodi rendezők megálmodtak, és vannak olyan problémák, amikkel minden embernek szembe kell néznie.

Persze ez nem azt jelenti, hogy le kell mondanod a vágyaidról, csupán egy kis türelem szükséges.

Íme három dolog, ami nem feltétlenül úgy alakul, ahogy elképzeltük.
Elképzelés: Saját kertes házam lesz, gőzölgő almáspitével és muskátlival az ablakban.
Valóság: Baromi drágák az albérletek, a bank nem akar hitelt adni.
Persze, amennyiben 20 éven keresztül folyamatosan félreraktál, megvontad magadtól a szokásos reggeli kávét és tényleg csak azt a cipőt vetted meg, amire szükséged van, talán meg tudtad spórolni egy nagy kertes ház árának a felét. Félreértés ne essék, nem lelombozni szeretnénk, de sajnos keveseknek jön össze ez az álom. Azonban egy kis tudatossággal, spórolással és egy jó pénzügyi tanácsadó segítségével szőhetsz reális terveket.
Elképzelés: Ha nem is lesz még családom, garantáltan egyedül fogok élni.
Valóság: "Hé, srácok! Ki ette már megint meg a mirelit csirkémet?"
A haverokkal élni hatalmas buli az egyetemi évek alatt, hiszen amellett, hogy jóval költséghatékonyabb, mint egyedül bérelni egy lakást, így minden nap házibulit tarthattok. Persze egy ponton eljön az érzés, hogy több privát szférára vágysz, hogy nem szeretnél másokhoz alkalmazkodni, és ez teljesen természetes. Azonban ne aggódj, ami késik, nem múlik, és nem te vagy az egyetlen, aki 25 felett is szorong az anyagiak miatt.
Elképzelés: Házas leszek, és épp a második babámat tervezem.
Valóság: Már kétszer törölted a Tindert, de most telepíted harmadszorra is.
Valaha ez számított normálisnak, de már más kort élünk. A szüleink már rég családot alapítottak a 30-as éveikben, de ma már teljesen más környezet vesz körbe bennünket, sokkal több impulzus ér, sokkal nagyobb teret kaphat az önmegvalósítás. Nincs abban semmi szégyellnivaló, ha még keresgélsz. Amire megtalálod a párod, legalább nem érzed majd azt, hogy több szabadságra vágynál.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések