Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Kínai borsos csirke


A kínai borsos csirke bármilyen alkalomra bevethető, mégis nagyon egyszerűen elkészíthető ebéd vagy vacsora.


Akkor is érdemes elkészítened a szuperegyszerű borsos csirkét, ha szívesen készítenél otthon olyasmit, ami a kínai büfében kapható. Legjobb, ha combfilét használsz hozzá, mert szaftosabb, mint a mell, és kevésbé is szárad ki, közben pedig ugyanolyan egyszerű dolgozni vele. Kisütés előtt tartsd egy fűszeres pácban, amelynek a hozzávalóit a nagyobb hipermarketekben vagy az ázsiai boltokban szerezheted be.

Hozzávalók 4 személyre
A csirkéhez:
    30 dkg csirkecombfilé
    5-6 evőkanál mogyoróolaj (vagy más növényi olaj)
    4 dkg kukoricakeményítő
    1.5 teáskanál sötét szójaszósz
    1 teáskanál osztrigaszósz
    1 kávéskanál bors

A szószhoz:
    2 evőkanál osztrigaszósz
    2 teáskanál sötét szójaszósz
    2 teáskanál cukor
    0.6 dl alaplé

A serpenyőbe:
    3 szárzeller
    2 gerezd fokhagyma
    1 nagy hagyma
    frissen őrölt bors

Elkészítés:
A csirkét kockázd fel, és tedd egy tálba. Add hozzá a szójaszószt, az osztrigaszószt és a borsot, forgasd össze, és tedd félre, amíg előkészíted a többi hozzávalót.

A hagymát vágd cikkekre, a zellerszárat karikákra. A fokhagymát szeleteld apróra.

A szósz hozzávalóit egy kis tálban keverd el.

A bepácolt csirkét forgasd össze a kukoricakeményítővel úgy, hogy egyenletesen befedje. Egy wokban vagy egy tapadásmentes serpenyőben hevíts olajat, tedd bele a csirkét, és kevergetve süsd nagyjából öt percig, amíg a külseje megpirul, belül pedig átsül. A húst ekkor szedd ki, tedd félre, és az olaj nagy részét öntsd le a serpenyőből. A visszamaradt olajra tedd rá a hagymát, párold üvegesre, majd add hozzá a zellert, és süsd addig, hogy már ne legyen nyers, de roppanós maradjon. Keverd bele a fokhagymát, reszelj rá borsot, és öntsd fel a szósszal. Várj egy rövid időt, amíg besűrűsödik, ekkor forgasd bele a csirkét, és melegítsd össze.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések