A kínai borsos csirke bármilyen alkalomra bevethető, mégis nagyon egyszerűen elkészíthető ebéd vagy vacsora.
Akkor is érdemes elkészítened a szuperegyszerű borsos csirkét, ha szívesen készítenél otthon olyasmit, ami a kínai büfében kapható. Legjobb, ha combfilét használsz hozzá, mert szaftosabb, mint a mell, és kevésbé is szárad ki, közben pedig ugyanolyan egyszerű dolgozni vele. Kisütés előtt tartsd egy fűszeres pácban, amelynek a hozzávalóit a nagyobb hipermarketekben vagy az ázsiai boltokban szerezheted be.
Hozzávalók 4 személyre
A csirkéhez:
30 dkg csirkecombfilé
5-6 evőkanál mogyoróolaj (vagy más növényi olaj)
4 dkg kukoricakeményítő
1.5 teáskanál sötét szójaszósz
1 teáskanál osztrigaszósz
1 kávéskanál bors
A szószhoz:
2 evőkanál osztrigaszósz
2 teáskanál sötét szójaszósz
2 teáskanál cukor
0.6 dl alaplé
A serpenyőbe:
3 szárzeller
2 gerezd fokhagyma
1 nagy hagyma
frissen őrölt bors
Elkészítés:
A csirkét kockázd fel, és tedd egy tálba. Add hozzá a szójaszószt, az osztrigaszószt és a borsot, forgasd össze, és tedd félre, amíg előkészíted a többi hozzávalót.
A hagymát vágd cikkekre, a zellerszárat karikákra. A fokhagymát szeleteld apróra.
A szósz hozzávalóit egy kis tálban keverd el.
A bepácolt csirkét forgasd össze a kukoricakeményítővel úgy, hogy egyenletesen befedje. Egy wokban vagy egy tapadásmentes serpenyőben hevíts olajat, tedd bele a csirkét, és kevergetve süsd nagyjából öt percig, amíg a külseje megpirul, belül pedig átsül. A húst ekkor szedd ki, tedd félre, és az olaj nagy részét öntsd le a serpenyőből. A visszamaradt olajra tedd rá a hagymát, párold üvegesre, majd add hozzá a zellert, és süsd addig, hogy már ne legyen nyers, de roppanós maradjon. Keverd bele a fokhagymát, reszelj rá borsot, és öntsd fel a szósszal. Várj egy rövid időt, amíg besűrűsödik, ekkor forgasd bele a csirkét, és melegítsd össze.
0 Megjegyzések